I söndags besökte vi nationalparken, biosfärreservatet och världsarvet Sian-Ka’an. Som jag skrev förut så blev det inte särskilt mycket fotograferat av den enkla anledningen att vi satt i en liten fiskebåt och vågorna gick ganska höga. Vi blev rejält dränkta mellan varven och bara tanken på att utsätta min kamera för den behandlingen fick mig att stoppa undan den i säkerhet – även fast den inte är någon egentlig dyrgrip.

Men några foton blev det i alla fall och här kommer en del av dem.

vagen-till-sian-kaan

Vägen som leder oss ner till lagunen och fiskebåtarna i Sian-Ka’an. Den lämpade sig klart bättre för promenad än bilkörning.

Vi gav oss ut i lagunen i tre små båtar med fyra till fem personer i varje båt. En guppig tur som så småningom ledde ut från mangrovebuskagen till öppet hav.

Vi hade tur och fick se två krokodiler, här ser ni en av dem liggandes på lur i mangroven. Här höll vi oss hårt i relingen för någon större lust att ta ett dopp i det här sällskapet hade vi inte.

Fåglar var det riktigt gott om. Sian-Ka’an ska ju vara hem åt närmare 300 olika fågelarter. Några av fågelfotona har du sett förut i det tidigare inlägget från Sian-Ka’an. En nationalpark jag gott kan tänka mig ett återbesök till.

Som jag sa, många foton blev det inte men vi hade en riktigt härlig dag med upplevelser lite utöver det vanliga. Jag är nöjd med det 😉

Sian-Ka’an

2 reaktioner på ”Sian-Ka’an

 1. Jag tycker att du har många fina bilder, både med och utan djur.
  Jag vet inte om jag skulle ha vågat följa med i en sådan liten båt när det guppar. Rädslan skulle nog förta lite av upplevelsen. Sjösjuk blir jag aldrig, men rädd. Då är det bra att jag får se bilder av andras upplevelser 🙂

  Gillad av 1 person

  • Ja man kan känna sig lite utlämnad i en liten båt men det gick fint. Flytvästarna satt säkert på 😉
   Men vissa saker är bättre, precis som du säger, att se genom andras ögon. För min del är det sådant som är fotat från ”hög” höjd, och med ”hög” menar jag typ från en köksstol eller högre (galet höjdrädd med andra ord).

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s