I går var det nära

Som många av er säkert förstått redan så kände jag mig inte riktigt färdig med resandet efter vår Mexikoresa trots att vi knappt hunnit vara hemma något än. I går var det rysligt nära att det bokades en resa till Malta i ett anfall av reslust. Nu blev det inte så av flera anledningar. Inte för att det är något fel på Malta, absolut inte. Jag var där för ett par år sedan och trivdes utmärkt så det är inte alls anledningen.

En av anledningarna är att vi började prata om att vi kanske borde utforska vårt eget avlånga land lite bättre i stället. Visst har vi farit runt en del från norr till söder men oftast bara på genomresa, att utforska har det inte funnits tid (eller lust) till. Det är också så att sonen i huset (som inte bor i huset längre) med största sannolikhet ska börja plugga på Gotland under sommaren. En anledning så god som någon att passa på att utforska den, för mig, outforskade ön.

En annan anledning är att det kanske börjar bli dags att fylla huset med lite liv och rörelse i form av djur igen. 2016 var ett tufft år för oss på djurfronten då vår katt, 7 år gammal, förolyckades i augusti och vi fick ta bort vår gamla hund, dryga 11 år gammal, i november. Huset känns fortfarande alldeles för tomt och tyst. Möjligen hittar jag en av anledningarna till att jag är mer rastlös än vanligt just där. Att göra långresor med nyinflyttade djur i huset känns inte så lockande. Visst kan man resa även om man har djur men jag vill nog att de ska vara rejält trygga i sitt nya hem innan jag lämnar över dem i någon annans ömma omvårdnad.

Ja ja, jag får nog vänta och se vad tanten hittar på i slutänden. Nått blir det, så mycket är säkert 😉

7 reaktioner på ”I går var det nära

  • Det kan jag mycket väl tänka mig att göra på resor inom Europa där jag åker med bil. Men längre resor (som till Karibien dit jag älskar att åka) känns lite väl häftigt på något sätt. Nu har vi ju bestämt oss för att hålla oss på lite mer rimliga distanser och då är det ett fullt tänkbart alternativ 😉

   Gilla

    • Föreslå får man alltid göra 🙂 Vi har verkligen inte bestämt oss ännu för vad vi ska ha för hund (eller en om vi ska ha en inom en snar framtid). Men det känns onekligen tomt här hemma utan djur. Huset har inte varit tomt på djur de senaste 20 åren så det känns verkligen konstigt.
     Och där ljög jag lite, det är nog snarare närmare 30 år.

     Gilla

 1. Hur det än blir så har du spännande saker som väntar. Har man haft djur så är det en väldig omställning och tomhet den dag de är borta så jag förstår att längtan finns där.
  Vi har alltid valt att resa utan våra djur. Jag har varit lite ängslig för alla smittor de kan råka ut för. Kanske lite onödigt säkerhetstänkande men jag tror att de har trivts bättre hemma i kyliga Sverige än med oss i värmen.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s