Sommarplanerna börjar klarna

Planerna för sommaren börjar klarna, delvis i alla fall. Sonen ska ju plugga på Gotland, först en sommarkurs och därefter hela höstterminen. Eventuellt blir han kvar där på vårterminen 2018 också men det är inte klart ännu. I eftermiddag har vi med gemensamma ansträngningar skickat ut intresseanmälan till olika bostadsbolag som har studentboenden på Gotland i hopp om att få napp i form av en lägenhet. I samband med hans flytt (om han nu hittar något boende) passar vi på att ta oss en semestervecka eller två på Gotland. Vi har inte bokat något ännu, kanske vi är sent ute men det löser sig nog.

Själv går jag inom kort in i en intensiv period på jobbet. En stor förhandling står för dörren och den kommer inte att vara klar förrän mot slutet av april. Jag tror jag är i stort behov av lite ledighet efter att vi rott allt i land, oavsett resultat. En resa till Malta kan nog få mig att koppla av och släppa jobbet en stund. Jag har bokat en vecka i närheten av Kristi Himmelsfärdshelgen, inget betalt ännu så jag hinner ångra mig 😉

Ror vi de resorna i land får vi nog hålla oss på hemmaplan, eller i närheten, resten av sommaren. Det finns ju en hel del att se och uppleva på närmare håll också. Dessutom finns det alltid att göra när man har hus och trädgård så någon brist på sysselsättning kommer jag med största sannolikhet inte att lida av.

Isla Mujeres

Gatuliv på Isla Mujeres

Fotot ovan är från vår semesterresa till Mexiko i januari 2017

6 reaktioner på ”Sommarplanerna börjar klarna

 1. Tror ni ska ligga i lite nu om ni vill hitta något sommarboende på Gotland. Sånt är bäst att vara klar med i januari är min erfarenhet. Låter spännande med Malta.
  Vår och sommar tycker jag det är så fint här, så jag får ingen längtan till långa semesterresor då. Hellre då resor inom landet eller inom Norden.
  Varje år hamnar jag i depression under november- januari. Då skulle jag verkligen må bra av att komma till lite varmare och framförallt ljusare klimat. Då jag varit söderut sommartid kan jag nästan bli lite deppig av nattmörkret helt plötsligt bara kommer som om ett lock lagts över oss.
  Kramis

  Gillad av 1 person

  • Du har helt rätt i att de nordiska länderna är fantastiskt vackra sommartid. Gotland hör ju dit 😉 Men Malta är ingen höjdare vintertid har jag hört så jag tänker att maj kan bli lite lagom. Får lägga på ett kol med bokandet av boende då med andra ord…

   Gillad av 1 person

 2. Det ena behöver inte utesluta det andra. Sverige är fantastiskt med en väldigt varierande natur. Kontrasten mellan t ex klipporna längs bohusläns kust och den högt belägna vägen vid Stekenjokk är enorm och båda är lika vackra. Men jag älskar att åka till varmare länder och jag blir nästan rörd till tårar när jag får sitta under en palm och titta ut över något hav. Som du kanske förstår så rekommenderar jag en tripp norrut om ni ska semestra i Sverige. Men Gotland är också helt ok 😉

  Gillad av 1 person

  • Gotland är nog vackert, har faktiskt aldrig varit där. Men det kom till av mer praktiska skäl (sonens studier). Jag gillar också landet norröver, vackert så det nästan gör ont!

   Gilla

 3. Vi har varit på Gotland ett par gånger och det är en riktigt vacker Ö. Enda tråkiga är resan över med färjan. En annan Ö jag kan rekommendera är Öland. Vi har rest runt i Sverige några år och det var riktigt roligt. Eftersom vi har husbil är det lätt att åka runt. Skönt att ha hotellet med oss och hundarna älskar att åka runt i den. Håller tummarna för att ni hittar ett boende åt sonen. Kram

  Gillad av 1 person

  • Tack. Vi har åkt en hel del husbil vi också (med hunden) men mest norröver i landet. Nu är husbilen såld och hunden har gått bort så vi får hitta andra alternativ. Tack för tipset om Öland.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s