Det spirar

Nu spirar det i mina små blomlådor, flera av de olika Petuniasorterna börjar gro och sticker upp sina små gröna blad ur jorden. Än är det några som inte visat några tecken på liv men det har bara gått knappt fem dygn sedan jag sådde dem så det är väl kanske inte så konstigt.

Spirande frön

Nu spirar det i odlingarna, Petuniafrön som gror.

När jag beställde fröerna fick jag också med en del andra gratisprover. Påsarna innehöll bland annat Verbena, Californian Poppy (tydligen också kallad sömntuta) och några blomfröer som sades vara ”Bird Attracting” där jag kände igen bland annat solrosfrö. Flera av dessa sorter gror betydligt fortare än vad Petuniorna gör.

Någon plan för vart jag ska göra av de ”extra” blomstren jag odlar har jag ingen aning om. Men med tanke på att vi har en helt igenväxt trädgård* att ta hand om så reder det sig nog. Jag har en hel del planer på några olika rabatter så bara jag får ordning på det så blir det gott om plats för blomstren!

* Vi har bott på annat håll under ett antal år och hyresgästerna har inte lagt någon större energi på trädgården här. Inte för att det var mycket till trädgård att skryta om förut heller ska tilläggas. Vi flyttade tillbaka förra sommaren och i det läget var trädgården inte det vi prioriterade mest.

7 reaktioner på ”Det spirar

    • Än så länge är det babysteps 😉 Jag har lärt mig av erfarenhet (det blir ju så när man levt hyfsat länge) att mina intressen kan svänga ganska fort. Dumt att stå med ett oanvänt växthus sen 😉

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s