Nya möjligheter

Vaknade okristligt tidigt för att vara mig. Normalt sett sover jag till runt klockan åtta på morgonen när jag är ledig men idag var jag ur sängen innan klockan slagit halv sju. En kombination av att vara utsövd och en märklig dröm skulle jag tro.

Min promenadstig

En gång en härlig promenadstig, nu ett kaos efter avverkningen

Ett tidigt uppvaknande innebär också en tidig promenad i frisk, krispig vårluft. Sämre kan man ha det! Idag gav jag mig ut i det som en gång var min ”trollskog” men som numera är delvis avverkad. Mitt i eländet gläds jag ändå åt att de inte valt att göra ett kalhygge av skogen utan enbart har gallrat ur även om de gjort det rejält.

Mina forna promenadstigar är som ni ser här till höger ett minne blott men å andra sidan har det öppnats nya möjligheter. Nya stigar har uppdagats där det tidigare var omöjligt att gå. Den igenvuxna och snåriga skogen har gallrats ur och spåren efter skogsmaskinerna skapar nya stigar – nya möjligheter.

Delvis finns också min trollskog kvar. Skogen med de vackra, mossövervuxna stenarna som i rätt ljus onekligen ser ut att vara hämtade ur en saga. Alltid något att glädjas åt när resten av skogen ser ut som en krigshärjad zon.

Trollskog

Trollskogen när den är som bäst. En liten bit bevarad skönhet mitt i ett kaos efter avverkning

12 reaktioner på ”Nya möjligheter

  1. Vi brukade säga att utan hund kan man ju inte gå ut och gå. Men du kan ju det så vi hade väl fel 😉 Jag hoppas att jag kommer ut i skogen lika mycket som du gör när jag inte har hund längre. Jag får ha dig som förebild och som bevis på att det faktiskt går 😀

    Gillad av 1 person

  2. Så skönt att de inte kalavverkat din skog och att de lämnat kvar lite av den vackra trollskogen! Det har de däremot gjort här … finaste skogen, som var som en sagoskog fylld med växter, lavar, svampar och mossor … allt är borta – såå ledsamt!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s