Man ska aldrig säga…

Man ska aldrig säga aldrig sägs det. Jag brukar säga att jag aldrig kommer att kunna fånga en hare på bild. Skulle jag inte ha sagt. För nu har jag gjort just det, tro det eller ej. Men ni gör bäst i att tro mig, för här kommer det bildbevis.

Hare

En nyfiken hare spanar in mig långt borta på åkern.

Som vanligt har jag knallat runt i naturen en stund efter jobbet och just i kväll verkar det ha varit hararnas utekväll. Jag vet inte hur många jag såg, men många var det. Lite märkligt att jag vanligtvis inte ser någon för att samma kväll se hur många som helst. Det hände mig förvisso någon gång i vintras också då jag såg mängder med harar när jag var på väg hem från jobbet. Börjar faktiskt fundera om de har något skoj på gång vissa kvällar, drar ihop ett helt gäng och partar lite eller något i den stilen. Men nu låter jag nog fantasin dra iväg en aningens aning får så är det ju så klart inte.

Nu grönskar det rejält ute i naturen. Tack vare det kyliga vädret så går det inte så fort som det brukar göra. Jag kan nog, trots att jag inte gillar kylan, tycka att det är ganska trivsamt ändå. Allt som oftast kan jag känna mig lite snuvad på våren när någon rejäl värmebölja medfört att all växtlighet formligen exploderar och POFF så är våren över och sommaren är här. I år hinner jag i alla fall med att njuta av den långsamt kommande grönskan!

Busken till vänster har varit med förut här på bloggen, jag visste inte vad det var för växt då och det vet jag inte nu heller. Det är faktiskt inte varje dag man lär sig något nytt 😉

 

Annonser

20 reaktioner på ”Man ska aldrig säga…

 1. Grattis till en jättefin bild på haren – bra jobbat! Förr hade vi mycket harar här och jag såg dem ofta – och just så som du skriver att de ibland är flera på samma ställe som hoppar runt och ibland verkade det som de lekte med varann 🙂 Numer är det bara enstaka och väldigt sällan – förutom på vägen när det är mörkt och de springer framför…
  Jag tror busken är någon slags sälg … det finns ju en hel massa olika – väldigt fin i alla fall!

  Liked by 1 person

 2. Lustigt, du trodde att du aldrig skulle få fota en hare, jag säger så här på landet, ”jag har aldrig sett en hare”. Känns lite mysko när jag har sett räv, varg, lo, rådjur och grävling. Härlig bild du fick och många vackra andra bilder.

  Liked by 1 person

  • Vi har gott om harar här men de är snabba de små rackarna så något foto har jag aldrig lyckats med förut 😉 Räv, lo, rådjur och grävling har jag också sett i det vilda men ingen varg (kanske tack och lov för det, jäklars så rädd jag skulle bli).

   Liked by 1 person

 3. Läcker bild dessutom, den står ju nästan upp! Ibland är det så att har man fotat en så får man snart fota fler. Vi har under några år haft harar i trädgården i stan. Då kan man ju hinna få någon bild om man smyger på dem, men ofta skuttrusar de iväg så fort de ser en. Om långsam vår var vi tydligen överens, haha. Fina bilder!

  Liked by 2 people

  • Tack! Ja det vart ganska bra i brådskan, i nästan ögonblick var det puts väck.
   Det är en charm med den lite långsamma våren också tycker jag (även om jag ogillar kylan). Nu hinner man med och se hur allt börjar blomma, vissa år är det liksom över innan det börjar.

   Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s