Byrums raukar på Öland

I går åkte vi en tur längs kustvägen norröver Öland, vackert så det förslår. Byrums raukar fanns i vår väg och där blev det ett lite längre stopp medan vi klättrade runt, beundrade och begrundade vad naturen kan skapa av kalkstenen här på ön.

Sambon, som i sina friska dagar jobbat mycket med natursten, är en stor stenbeundrare. Ni kan ju, med bara ett uns av fantasi, tänka er hur mina tidigare semestrar sett ut. En blivande arkeolog som ska fundera över människans historiska påverkan på stenhögarna och en ”stenbeundrare” som ska fundera över naturens påverkan på desamma. Sist, men för den skull inte minst, kom jag som i stället för att beundra stenhögarna i vanlig ordning glodde på djur och natur. Vilket väl var anledningen till att jag alltid var sist, det fanns ju så mycket att se innan man nådde fram till stenhögarna 😉

Nåja, vid Byrums raukar finns inte så vansinnigt mycket annat att titta på så den här gången hängde jag med någorlunda i alla fall.

12 reaktioner på ”Byrums raukar på Öland

  • Tack snälla du! Ja man kan nog föreställa sig både det ena och det andra i de raukarna. Det fanns ganska gott om fossiler men många var också bortpillade (aja baja stod det på skyltarna).

   Gillad av 1 person

 1. Visst är det en fin väg att åka … raukarna är häftiga! Jag har väldigt lätt för att fastna på olika ställen och funderar ofta på hur de hade det de som en gång befolkade olika miljöer och för att inte tala om allt smått som ska upptäckas – härligt att gå på upptäckarfärd i naturen 🙂 Fina bilder!

  Gillad av 1 person

 2. Jaha, där kom stenhögarna också 🙂 Jag brukar inte fundera så mycket när jag är där, bara beundra dem och klättra omkring bland dem. Det är något lite mystiskt med dem. Men det är en kul bild som kommer upp i mitt huvud av hur ni går och funderar på olika saker och pratar förbi varandra om olika ämnesområden. Kanske försökte ni t o m intressera er lite för varandras tankar 🙂

  Gillad av 2 personer

  • Jo det händer att vi faktiskt försöker kommunicera MED varandra också 😉 Men intresseområden är klart olika – fast vi liksom tittar på samma sak.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s