Små reflektioner om livet som jag lever det!

Humlan och maskrosen

Den rubriken känns som titeln på en saga. En rubrik som förpliktigar 😉 Men jag avstår nog från att berätta någon saga här, jag är nämligen ingen vidare sagoberättare. Det är med andra ord sannolikt bäst, för er skull, att jag låter bli.

Lite energi fanns kvar efter gräsklippning och trädgårdsarbete så jag begav mig ut på en kort promenad tillsammans med kameran. Jag kom sannerligen inte långt, fastnade i närmsta dikeskant för att beundra humlornas idoga arbete att samla in nektar. Det är sådana små saker som kan fånga mitt intresse i ganska långa stunder (lite världsfrånvänd med andra ord).

De flesta av er som läser här vet det redan, men för er som inte är bekanta med gallerierna här på WordPress; Klicka på en bild så får ni upp bilderna i större storlek.

Till slut lyckades jag ta mig vidare och kom faktiskt en liten, liten bit längre fram på vägen. Till närmaste vitsippsbacke närmare bestämt. Där hittade jag fler roliga småkryp. Rapsbaggarna gillar uppenbarligen inte enbart raps (nåja, det visste jag ju sen förr), vitsippor är också gångbara!

Efter det gav jag faktiskt upp och knallade hemåt igen. Man får helt enkelt inse när man inte kommer längre 😉

Rapsbagge i vitsippa

Rapsbagge på besök i vitsippan!

Tagged as: , , , , ,

10 svar »

 1. Jag förväntade mig faktiskt en saga med den rubriken 😀 Du hade nog kunnat få ihop något. Det är verkligen fina bilder med maskrosen och humlan. Vitsipporna har blommat färdigt hos mig. Jag såg först inte att där ju sitter en liten insekt i vitsippan också. Fint!

  Liked by 1 person

  • Jo jag kände det, att rubriken kunde få en att tänka saga 😉 Men nej, inga sagor i dag. Vitsipporna är på sluttampen här också, ett par dagar till sen så är nog det mesta över (om värmen håller i sig).

   Liked by 1 person

 2. Underbara bilder! Humlan och maskrosen … ja, nog låter det som titeln på en saga 🙂

  Liked by 1 person

 3. Åh, så väl jag förstår att du fastnade hos humlorna. Det är fantastiska insekter och jag är också jättefascinerad av dem. Fina är de också. Du har lyckats få många fina bilder med dem. Sagan får komma en annan gång, när du känner mer inspiration. Jag skrev ett inlägg i sagostil för ett tag sedan och ingen skrattade åt mig (ingen sa något positivt heller för den delen) 😉 Vi borde kanske utmana varandra till att våga ta ut svängarna lite mer.

  Liked by 1 person

 4. Ja, verkligen fin titel! Och fina bilder, så rogivande.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Arkiv

Kategorier

%d bloggare gillar detta: