Vattkoppor i huset

Jaha ja. Med en vuxen och utflugen (om än tillfälligt hemflyttad) son trodde jag att vissa saker här i livet var förbi. Barnsjukdomar är en sådan sak. Men se där. Där hade jag fel, rysligt fel.

Nu har vi vattkoppor i huset. Sonen kom inte enbart hem med sitt pick och pack. Han kom hem med ett gäng virus också. I dag är han alldeles full med koppor men, tack och lov, han är ändå ganska pigg och vid gott mod. Alltid något. Och om jag nu ska se det från den positiva sidan så har både jag och sambon stiftat bekantskap med nämnda virus redan tidigare så vi bör klara oss ganska lindrigt ur det här.

Nåja, han kan i alla fall inleda sommarledigheten med att softa i lugn och ro den unge herrn – helt legalt under rådande omständigheter 😉

16 thoughts on “Vattkoppor i huset

 1. Anki

  Trevligt med sonen hemma ett tag … mindre trevligt att han är sjuk. Hoppas han snart kryar på sig och slipper alltför mycket besvär med kopporna.
  Fin bild på skelörten!

  Liked by 1 person

  Svara
  1. Anneri Inläggets författare

   Aha, var det en sån det var. Det ska jag lägga på minnet. Skelört – aldrig hört förut 😉
   Som det ser ut så här långt blir det nog lindrigt för att vara en vuxen med vattkoppor. Fortsätter det så blir det inte så besvärligt. Vet ju andra som blivit riktigt, riktigt sjuka som vuxna av vattkoppor så han har nog lite tur (så här långt som skrivet).

   Liked by 2 people

   Svara
 2. annmarieth

  Vattkoppor, ja de vill man inte stifta närmare bekantskap med. Har också haft vattenkoppor, men jag blev själv smittad av vattkoppor hos barn i bekantskaps och fick bältros i stället.

  Liked by 1 person

  Svara
 3. mycketyck

  Oj, vattenkoppor kommer jag ihåg som en hemsk sjukdom. Det kliade och jag var sju år och satt hemma på köksbordet och grät. Men mamma pudrade med potatismjöl när hon äntligen kom hem från jobbet och sedan kunde jag sova.

  Liked by 1 person

  Svara
 4. ibod11

  Oj, stackars honom. Fy vad jag led med mina ungar när de gick igenom samma sak. Konstigt nog har jag inga minnen, förutom ett ärr, av att jag själv har haft vattkoppor. Jag hoppas verkligen att ni andra klarar er från bältros.
  Jag blev glad när jag såg bilden och genast tänkte ”skelört”. Det lärde jag mig av Anki för några veckor sedan och tydligen fastnade det. Jättefin bild 😀

  Liked by 1 person

  Svara
  1. Anneri Inläggets författare

   Han mår förhållandevis bra, har lite svårt att gå dock – koppor under fötterna. Håller tummarna för att vi klarar oss undan 😉
   Visst är det kul när man lär sig nya blomstersorter – Anki kan hon 😉

   Liked by 1 person

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s