Full fart på kattvinden!

Jag tror det var ett klokt drag av oss att åka iväg och koppla av några dagar i början av min semester. Det känns som om vi laddade upp med lite energi till att ta tag i allt som ska göras här hemma. Sen kommer jag sannolikt att vara helt slut när det är dags för jobb igen, men å andra sidan jobbar jag bara fyra veckor innan det är dags för nästa omgång semester – så varför klaga?

Dagen idag har ägnats åt fortsatt jobb med inför fiberdragningen. Egentligen handlar det inte om själva dragningen av fiber utan för att få wifi ut i alla delar av huset när det blir så dags. Idag var det dags att dra kablar genom hela kattvinden, en festlig tillställning för mig som befann mig på ”säkert golv” nere i huset och gjorde mitt bästa för att hålla mig för skratt när sambon kom nerfarande för vindsstegen jagad av getingar. Ni vet ju vad man säger; skadeglädjen är den enda sanna glädjen 😉 Jag vet inte vad han gör men han har en osviklig förmåga att dra till sig just getingar – vilka han är galet rädd för.

Så nu är allt färdigt och förberett inför det som komma skall vilket betyder att nu är det hög tid att ta itu med trappbyggandet på allvar.

Luktgräsfjäril

En fjäril i det gröna – jag tror det är en Luktgräsfjäril. Lite märkligt namn men det är det namn jag kan hitta på den lilla gynnaren.

En liten kvällspromenad med kameran hann jag med också. Lusten att fota ville inte riktigt infinna sig en dag som denna men några foton fick jag med hem trots allt.

15 reaktioner på ”Full fart på kattvinden!

 1. Så vackert med den fina fjärilen i det gröna, en stilren bild helt i min smak! Har nyss kollat gräsfjärilar och sett att de är många olika, inte lätta att hålla rätt på. Jag har förlagt min fjärilsbok. Fina blombilder också!

  Detta med fiber klarade vi av förra sommaren, men nu är det dags att göra samma sak på landet. En hel del bökande är det. Förresten så är det likadant med maken min och getingar, han blir alltid stungen och är livrädd för dem, helt förklarligt.

  Gillad av 1 person

  • Tack! Den satt där så snällt och lät mig hållas 😉
   Skönt att ha det gjort, men nu är det företagets jobb vi är förberedda. Till hösten är det sagt men det tror jag när jag ser det.

   Gilla

 2. hm … nu lever min dator sitt eget liv och skickar iväg ej färdig kommentar! 🙂
  Jo, jag tycker att de röda klintarna är lite besvärliga att artbestämma – det finns ju några olika och jag tycker de är ganska lika varandra…

  Gillad av 2 personer

 3. Men stackaren, där står du och skrattar när han är livrädd och kanske halvt ihjälstressad. Jag skulle nog ha gjort samma sak så jag är inte ett dugg bättre 😉 Men efteråt skulle jag ha kramats lite och tröstat.
  Tänk att en så oansenlig och lite tråkig fjäril ändå kan vara så vacker på nära håll. Fin bild. Bra att hinna fånga den innan den flög iväg. Klintbilderna är också jättefina och ett nytt sorts kryp minsann 😀

  Gillad av 1 person

  • Ha ha – han är van 😉 Jag får igen när tillfälle ges… så går det till här hos oss. Men han såg för rolig ut 😉
   Den var så snäll fjärilen, satt i godan ro och lät mig hållas. Annars tycker jag aldrig de sitter still, inte när jag har kameran med i alla fall!

   Gillad av 1 person

 4. fina bilder! och du lyckas med flygfäna! Nä, jag tycker synd om din make som råkade ut för getingar. det är ju rätt uschligt att bli stungen, har varit med om det. hoppas han inte behöver vara i sån utrymmen mer. och det blir härligt att få fiber. men så mycket jobb ni får göra!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s