Ovädersdag på Gotland

Ibland blir vädret inte riktigt vad en tänkt sig, det kan liksom bli lite ”mycket” väder om en har lite otur. Delvis har vi haft otur denna dag men samtidigt har vi lyckats hitta lite solsken mitt i allt oväder – fast vi fick leta lite.

Jag tror vi skyller ovädret på arkeologerna som just öppnat en gammal grav vid Roma kloster, jag tror bestämt de retat upp någon gammal själ som fått himlens alla portar att öppna sig. Just vid den här väderleken (spöregn och åska) kanske inte arkeolog är drömyrket men som en av dem sa; ”mantrat för dagen är – jag älskar mitt jobb, jag älskar mitt jobb” 😉

Roma kloster Arkeologer

Arkeologer i arbete – krypandes i leran.

Lunchen fick bli en kopp termosljummet kaffe vid en vägkrog i Roma. Mat fanns inte på kartan för hela ön var vid det laget strömlös på grund av åskovädret. Vi bestämde oss för att åka ut till Herrvik på östkusten och det ångrar vi inte alls. Där kunde vi, i strålande solsken och på betryggande avstånd, beundra det mäktiga åskovädret som drog in över Fårö och norra Gotland. Mängder med blixtar som slog ned i havet, riktigt mäktigt att se. Landskapet gick inte av för hackor det heller. Fler foton följer vid något senare tillfälle!

Herrvik

Mäktigt kustlandskap vid Herrvik, Gotland

Så småningom kom elen tillbaka till ön och vi kunde få oss en bit mat i Visbys utkant. Under tiden vi åt fullkomligt vräkte regnet ner. Att jag skriver vräkte ner är sannerligen ingen överdrift, jag har sällan skådat ett regnväder av den kalibern. Men lagom till vi var klara med maten så klarnade det upp och vi gav oss iväg till den västra kusten, nämligen till Högklint. Även det ett mycket mäktigt och vackert landskap med en vidunderlig utsikt och ett perfekt tillfälle att öva sig på att hålla reda på vart en satte fötterna. Trilla över kanten kändes inte som ett gott alternativ 😉

Utsikt Högklint

Utsikt från Högklint

Tiden och energin räcker inte riktigt till fotoredigering i kväll heller. Men det kommer fler dagar och mer tid så det ordnar sig nog med det också 😉

8 reaktioner på ”Ovädersdag på Gotland

 1. Jag tänkte på dig när jag såg vädret på nyheterna. Det låter ändå som ni har tacklat det bra, lyckat att få solsken och att ni fick se åskan som ett skådespel, låter mäktigt! Sen tänker jag att ibland måste man bara ta ledigt från blogg och bilder och bara leva i det som är. Sånt hinns ju med hemma igen. Men Gotland bjuder på mycket, det är sant. Fina bilder i inlägget, jag kan riktigt höra dem mumla mantrat i leran.

  Gillad av 1 person

  • Tack! Ha ha… vi var nog ”omtänkta” igår. SMS:en haglade in 😉
   Ja det var mäktigt. En av fördelarna med bilsemester, vi är flyttbara.
   För mig är fotona lite av en färskvara, tröttnar lätt om jag inte fixar till dem direkt. Men just nu har jag inte riktigt lusten att pyssla med foton, det finns roligare saker att göra här på Gotland tänker jag. Det blir tid att fixa med fotona när jag kommer hem!

   Gilla

 2. jisses ja, såg på nyheterna att det t.o.m. haglat på Gotland. dom visade en bild på gotlandsrussen på vit mark. då tänkte jag på dig! men jag ser att du inte hänger läpp för det. högklint ska jag lägga in i minnesbanken för mitt nästa besök på ön.

  Gillad av 1 person

  • Haglet slapp vi undan men såg bilden på TV jag också. Däremot så fullständigt vräkte regnet ner, det gick inte att köra. Därav det ljumna termoskaffet på den strömlösa vägkrogen.
   Nä, ingen idé att hänga läpp för vädret. Det kan jag ändå inte påverka. En får göra det bästa av situationen helt enkelt och vi har ju bilen så vi flyttar oss bara (när det går att köra).

   Gilla

 3. Även jag skickade en liten tanke till er men ni verkar ha klarat er ganska bra. Du har redan upptäckt en del fint på Gotland och mer kommer du att få se. Just vid Högklint kunde jag inte njuta av utsikten. Vi hade små barn som helst ville springa omkring och gärna så nära kanten som möjligt. Vid det tillfället förvandlades jag till en tjatande och grinig mamma och jag hade helst velat ha dem i sele 😉 Men senare stod vi lite längre bort med husvagnsekipaget och fick se en fantastisk solnedgång så det blev ändå bra till sist.

  Gillad av 1 person

  • Jo då, vi åkte ”undan” ovädret efter bästa förmåga – och som skrivet, när det regnade så det inte gick att köra fanns det strömlösa vägkrogar men termosljummet kaffe 😉
   Jag skulle nog ha varit ett nervvrak om jag haft småbarn med vid Högklint. Läskigt höga klippor helt utan räcken… jag tyckte det var jobbigt nog att hålla reda på mig själv 😉

   Gillad av 1 person

 4. Oj, där fick ni direkt ordentligt med spänning i livet. Det måste ha varit en upplevelse att se ovädret rullar in.
  Alla jobb har sina för- och nackdelar och alltid finns det en arbetsuppgift som är jobbig 😉 Så är det bara….

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s