S:ta Karins kyrka i Visby

Första kvällen på Gotland (dvs. i måndags) tillbringades i Visby innerstad med en middag på Stora torget och en lång, skön promenad. Vädret var alldeles underbart på kvällskvisten och vi njöt i fulla drag när vi kopplade av efter en hektisk dag. Många foton blev det men idag bjuder jag enbart på foton från S:ta Karins kyrka. Kyrkan tillhörde på tiden det begav sig Sveriges första franciskanerkloster och det var ju inte precis igår som det begav sig, kyrkan stod färdig ungefär år 1250.

Numera är ruinerna ett vackert, och som det ser ut uppskattat, inslag i Visbys härliga innerstadsmiljö. Det var inte alls en dum utsikt att ha när vi satt och åt en god middag på en av Stora torgets alla uteserveringar.

Här kan ni läsa lite mer om kyrkan om lusten faller på. Själv börjar jag bli redo att dra igång en ny dag på Gotland på allvar!

Sta Karin infoskylt

Informationstavla utanför S:ta Karins kyrkoruin i Visby

12 reaktioner på ”S:ta Karins kyrka i Visby

 1. Jättevackra bilder av de vackra bågarna! När vi var där pågick en konstutställning så jag kunde inte fota som jag ville, att få med pelarna. Dessutom var det massor med folk. Men det var en bra utställning.

  Gillad av 1 person

  • Är det jag det? Eller syftar du på dig själv? Å andra sidan har jag sonen med och då kan vi snacka intresserad av ruiner, stenhögar och allt annat som kan betraktas som uråldrigt 😉 Jag får helt enkelt bli intresserad – det går av bara farten.

   Gilla

   • ojdå, det kanske blev felsyftning där. jag är en stor ruinromantiker! kan inte gå förbi en stenhög utan att stanna upp! kanske sonen kan ”smitta av sig” lite på dig men ruinromantiken. men jag tror nog att du finner mycket vackert och sevärt på Gotland. bara naturen där är ju förunderligt betagande. eller??

    Gillad av 1 person

 2. Verkligen en pampig ruin. Snäppet finare än det jag upplevde vid Alvastra klosterruin 😉 Håller ditt lite ljumma intresse på att utvecklas till något mycket större nu när du har en stor inspirationskälla i sonen? Det vore väl kul att ha ett gemensamt intresse som för er ännu närmare varandra 😀

  Gillad av 1 person

  • Visst växer intresset även hos oss. Han ser liksom andra saker än vad vi ser. Lika intresserad kommer jag nog aldrig att bli, jag tröttnar lång före honom 😉
   Ja den är pampig den ruinen, fantastiskt att den får stå ”ifred” där mitt på stora torget i Visby.

   Gillad av 1 person

 3. Jättefina bilder från den vackra gamla kyrkoruinen! Perfekt årstid nu när de flesta turisterna lämnat ön 🙂 Vi var där för många, många år sedan – före digitalkamerans intåg i mitt liv och därför har jag väldigt dåligt med bilder. Känns som det är dags för ett nytt besök 🙂

  Gillad av 1 person

  • Tack. Ja ön är väl värd ett besök eller två (eller tre). Det är nog hyfsat lugnt på turistfronten jämfört med tidigare under året (antar jag) men det är ändå en hel del folk i rörelse – folk som jag i alla fall tror är turister 😉

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s