Åter på hemmaplan

Allt roligt har ett slut, så även vår Gotlandsresa. Nu är vi på hemmaplan igen efter en riktigt härlig semestervecka. Det enda vi ångrar är att vi inte valde att stanna några dagar till. Det känns som om vi har mycket kvar att uppleva på den ön. Vi lekte med tanken att förlänga vistelsen och åka hem först på onsdag men av någon anledning, som vi tyckte var bra då, bokade vi ändå morgonfärjan idag. Nåja, ön finns nog sjutton kvar ett tag till 😉

Väl hemma fick vi höra att det varit inbrottstjuvar i byn bara någon timme innan vi anlände. Vårt hus hade klarat sig men en granne har haft inbrott. Jag kan inte säga annat än att det är bedrövligt att det ska vara så svårt att skilja på ditt och mitt. Det är bara att hoppas att de inte bestämmer sig för att komma tillbaka till den här byn igen.

Själv har jag hunnit packa upp det mesta och tvättmaskinen får göra rätt för pengarna. Ett riktigt tråkgöra och den enda nackdelen med att ha semester men så skönt när det är gjort. Jag har ledigt veckan ut så egentligen har jag ingen större brådska med att få undan allt men jag vill ha tid att ge mig i kast med alla foton i lugn och ro också – och kanske rent av fota några nya 😉

Blomman ovanför växer för övrigt på stranden vid Hoburgen på södra Gotland.

14 reaktioner på ”Åter på hemmaplan

 1. Jättefin bild på en regndroppstyngd blomma 🙂
  Det finns alltid en oro för att inbrottstjuvar ska passa på när huset står tomt. Vi har larm och det känns i alla fall lite tryggt. Utanför sitter dessutom skyltar om grannsamverkan (som är obefintligt men skyltarna sitter där) och det kanske också är avskräckande. Det vore verkligen en mardröm att komma hem till ett länsat och kanske vandaliserat hus.
  Ni kommer att återvända till Gotland många gånger och det är kanske bra att spara några sevärdheter till nästa gång också 🙂

  Gillad av 1 person

  • Det är nog en korsning av regn och havsvatten som tynger den blomman. Den växte alldeles vid vattenbrynet (ogästvänligt men den tycktes trivas ändå).
   Ja det skulle vara obehagligt med inbrott, värre än jag kan tänka mig förmodar jag. Vi har inget larm men kanske det är dags att skaffa ett. Grannsamverkan har vi på sitt sätt men inget vi skyltar med. En av granntanterna har gått hit varje dag, suttit på vår nya uteplats, solat lite och vattnat uteblommorna och samtidigt stuvat runt lite bland utemöblerna. En annan har tagit in posten och nyttjat vår soptunna en aning. Närmsta grannarna har också använt vår garageuppfart för att parkera sina bilar lite nu och då (helt på eget bevåg, vi jobbar lite så här i byn 😉 ), allt för att det ska se bebott ut. Nu var det inte någon av de närmaste grannarna som fick ovälkommet besökt idag men det var bara ett par hundra meter bort. Man ber ju inte folk att se till huset bara för att man åker till jobbet vilket var fallet idag.

   Gilla

   • Vilken trygghet det måste ge att ha sådana grannar. Jag trodde att det skulle fungera på liknande sätt här men vi fick frågan om vi ville vara med och en kvinna satte upp skylten. Jag väntade på något slags möte men vi fick ibland info via mail om länsförsäkringars statistik. Inget annat hände och nu har kvinnan som satte upp skylten flyttat. Ingen orkar nog ta tag i det och inte jag heller just nu.

    Gillad av 1 person

    • Här, i vår lilla by, känner alla alla så vi hjälps åt efter bästa förmåga. De flesta blir på ett eller annat sätt engagerade om någon är bortrest och är det någon som inte blir det så engagerar man sig ändå 😉

     Gillad av 1 person

 2. usch ja, inbrott har jag haft. och det förändrade mig. en känsla av ständig otrygghet infann sig.sen dess hade vi alltid larm och det kändes bättre. då behövde man åtminstone inte komma hem till ett länsat och skändat hem utan att veta om det. men ni verkar ju ha en väl fungerande omtänksamhet bland grannarna.

  Gillad av 1 person

  • Usch det måste vara en hemsk känsla, lite som att bli skändad själv på något sätt (låter drastiskt men du förstår nog vad jag menar). Skönt att ni ändå känner lite mer trygghet med larm.
   Jo vi har en väl upparbetad gemenskap här i byn, en trygghet på många sätt. Lite för bra ibland bara… som när sonen konstant försov sig i högstadiet och jag hade ingen aning om det för granntanten skjutsade honom till skolan varje dag när han missat bussen. Det var deras lilla hemlis som jag inte fick veta förrän långt senare 😉

   Gilla

 3. Såå obehagligt med inbrottstjuvar – tur ändå att ni slapp dem! Hoppas de inte återkommer! Fin bild på blomman – helt okunnig om vad det är, men vacker är den!

  Gillad av 1 person

  • Ja det är obehagligt, riktigt obehagligt! Vi hoppas de håller sig borta framöver.
   Den var lite söt den blomman – och tålig. Växer riktigt utsatt mitt på stenstranden.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s