Hoburgsgubben med omgivningar

Hoburgsgubben är väl kanske en av de mest kända raukarna på Gotland och dit styrde vi kosan på onsdagen. Vädret var kanske inte det roligaste men vi klarade oss från regn i alla fall, det är ju faktiskt huvudsaken.

Karta Hoburgsgubben

I princip så långt söderut på Gotland en kan komma står Hoburgsgubben och spanar ut över havet.

Innan jag kastar mig över fotona på Hoburgsgubben och annat i hans närhet så kan jag passa på att rekommendera restaurangen som ligger precis invid gubben – Majstregården Café och Restaurang.  Därfrån går en inte hungrig är vår erfarenhet.

Gubben var det första som mötte oss när vi gav oss av ner mot havet, en rejäl bumling här fotad från lite olika vinklar.

Omgivningarna runt Hoburgsgubben går inte av för hackor de heller. Det finns mycket att titta på, klättra på och kika i runt om. Vi blev kvar i området en god stund trots att det blåste halv storm!

När man fotar saker är det inte alltid helt lätt att få rätt perspektiv på prylarna, hur stora är de egentligen i verkligheten. Lekte lite med hjälp av sonen (som är en reslig yngling på dryga 1,90 meter över havet) för att visa hur litet, eller stort, något kan se ut.

Som ni ser är det samma grotta på båda bilderna men den till vänster kan vara hur liten, eller hur stor, som helst medan den till höger har något att relatera till och slutsatsen kan dras att den var ganska så stor den grottan.

Hittade för övrigt ytterligare en gubbe nere på stranden, en riktigt glad en 😉

Glad gubbe på Hoburgens strand

8 reaktioner på ”Hoburgsgubben med omgivningar

 1. kul med sonen på grottbilden, då ser man ju hur stor den faktiskt är! vet du, jag blev inte imponerad av hoburgsgubben, när jag var dit, det fanns andra raukar som var mycket mer imponerande. men högklint verkar jättefint, så dit ska jag vid nästa gotlandsresa.

  Gillad av 1 person

  • Nej han är väl lite överreklamerad, det håller jag med om. Ärligt talat gick jag förbi honom först, det tog en stund att fatta att det var den med röda näsan!
   Högklint var fint, utsikten är ju fantastisk. Men som jag skrev så missade vi nog typ hälften av området så det kanske finns fler, alldeles fantastiska, saker att upptäcka där 😉

   Gilla

 2. Roligt att se att många av motiven är de samma i min bildsamling, men det är ju inte konstigt. Upp på platån fick jag inte sällskap av min man, han blir mer och mer höjdrädd. Det var härligt att vandra med näsan ner i backen på stranden, tyckte jag. Härlig bildserie, kul med grottan som växer i storlek!

  Gillad av 1 person

  • Det är väl så att det finns en begränsad mängd motiv trots allt 😉 Jag är faktiskt lite höjdrädd jag också men det där gick bra, undvek kanterna för då blir det för nog.
   Tack så mycket!

   Gillad av 1 person

 3. Här känner jag igen mig – här gick vi också runt en lång stund- spännande område. Fina bilder som väcker minnen 🙂 Bra med sonen som referens till storleken – bra tänkt!

  Gillad av 1 person

  • Tror de flesta som åker till Gotland besöker gubben – det finns ju liksom några måsten 😉
   Tack så mycket! Tanken var inledningsvis inte så lysande som det ser ut, den dök upp när sonen sprang in i bild 😉

   Gillad av 1 person

 4. Jag undrar om ”gubben” har tagit en del drinkar sedan vi var där för ca 25 år sedan 😉 På den tiden var näsan inte alls röd och kanske var det därför det tog ett tag för oss att hitta honom. Eller så är han kanske väldigt förkyld 😉
  Lika fina bilder som vanligt och sådan bilder kan man inte få för många av. Vilken tur att sonen var med så att vi fick en korrekt storleksuppfattning 🙂

  Gillad av 1 person

  • Det är möjligt, det tog mig en stund att fatta att det var gubben trots den röda näsan. Kanske de behövde märka ut honom lite bättre, eller så är han förkyld (drinkar var det lite långt till där 😉 ).
   Tack så mycket! Det fanns faktiskt ingen tanke runt fotona på grottan, sonen kom älgande in i bild bara och tanken kom väl egentligen först när jag bläddrade igenom alla bilder 😉

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s