Utanför Herrvik

På tisdagen gav vi oss iväg mot Roma för att beundra Roma Klosterruin, det gick som bekant inte så bra då ett rejält regn- och åskoväder drog in över ön. Vi gav oss i stället iväg mot Herrvik och hamnade så småningom vid kusten i närheten av det lilla fiskeläget. Det var också här vi, i strålande sol och på tryggt avstånd, kunde beundra åskovädret. Tittar ni noga på fotona, kanske särskilt det här ovanför, så ser ni att himlen är olycksbådande mörk.

Klicka på någon av bilderna i bildspelet för att se fotona i större storlek och för att kunna läsa hela texten. Roma Klosterruin besökte vi igen på söndagen som du kan läsa om HÄR.

Uppdatering!

Inser när jag sitter och googlar lite (gör ju sällan det när jag är ute och far) att området i närheten av Herrvik heter Kuppen och här ser du vart det ligger.

Karta Kuppen

12 reaktioner på ”Utanför Herrvik

 1. Jag googlar på Herrvik och finner att vi inte kom ända dit, vi stannade vid Folhammars naturreservat norr om Ljugarn. Blåelden lyckades jag inte få tillfredställande bilder av, kameran var ny. Din bild visar hur vacker den är även när blomningen avtar. Landskapet med klipporna är dramatiskt och ja, på bilden med trollet som spanar över havet förstärks det snyggt av den mörka himlen. Fina bilder igen!

  Gillad av 1 person

  • Tack snälla du! Ja du, det är inte lätt att hitta allt på den där ön. Vi missade å andra sidan Folhammars naturreservat, se där då har vi ännu mer kvar att se när vi någon gång kommer tillbaka 😉 Tack för tipset!
   Som jag förstår det borde Blåelden ha blommat över redan men det har väl varit en kylslagen sommar även på Gotland så allt är lite sent. Det fanns en hel del av dem faktiskt.
   Aha, du ser ett troll i klippan. Jag fick det till något mer fågelliknande. Fantastiskt hur olika tolkningar av det en ser kan bli, alltid kul att höra hur andra ser det!

   Gilla

   • Det finns massor att se på Gotland! Vi var ju på väg norröver, men jag fastnade så länge med raukar och närbilder av stenar på stranden så vi fick vända söderöver där vi bodde i Burgsvik. Jag som egentligen alltid behöver vila efter några timmars aktivitet hade ingen tid för det, så när vi kom hem var jag fullständigt utpumpad.

    Gillad av 1 person

 2. så fint det är. första och sista bilden på klippan ser ut som ett fågeljuvud. en mes av något slag. och så visar du bild på sten och lava, ja, då går jag igång, två favoriter frö mig. så vackert!
  jag blir också trött av semester, så att jag måste vila mig efter semestern. inte riktigt så det är tänkt, eller… nu är det långt till nästa semester, så jag är nog utvilad tills dess.

  Gillad av 1 person

  • Tack!
   Men visst är det så, semester kräver vila efteråt 😉 I alla fall sådana här semestrar. För vår del har de en förmåga att bli lite väl intensiva – då krävs återhämtningstid efteråt!

   Gilla

 3. Jag såg en hund (naturligtvis) i stenen på översta bilden 😉 Vatten, himmel och sten i alla former ger så vackra kombinationer och du har fångat det många gånger om 🙂 Jag gillar den mörka himlen också. Den gör det hela lite spännande.

  Gillad av 1 person

  • Ha ha – jag tycker det är så kul när vi ser olika saker i stenbumlingarna. Nog är det fascinerande att vi tittar på samma sak men ser olika saker. Men du har rätt nu när jag tittar lite närmare, visst kan man se en hund. Jag såg en fågel jag.
   Tack så mycket! Himlen var så mycket mörkare än vad fotona visar och som det blixtrade! Inte att undra på att ön blev strömlös.

   Gillad av 1 person

 4. Spännande vyer med den mörka hotande himlen! Fina bilder! Vi hann varken med Herrvik eller Roma när vi var på Gotland – bara Visby och Hoburgen – resten av tiden jagade vi svamp!

  Gillad av 1 person

  • Tack!
   Vi var, eftersom sonen var med en stor del av tiden, mer ruinjägare än något annat. Han har ju ett brinnande intresse för gamla stenhögar 😉
   Lite raukjägare blev vi också men det är ju en tacksam jakt på Gotland – ha ha.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s