Kutens Bensin på Fårö

Här kommer näst sista inlägget från förra veckans Gotlandsresa. Många foton blev det under resans gång och det har tagit sin tid att gå igenom dem alla. Men till slut lyckades jag även med det 😉

På Fårö hittade vi Kutens Bensin och Crêperie Tati, ett mycket märkligt ställe som serverar crêpes och galetter i en mycket udda miljö. Efter vår promenad runt på raukfältet i Digerhuvud behövde vi fylla på med lite ny energi och för vår del föll valet på Kutens – här kommer med andra ord ett garanterat stenfritt inlägg 😉

Karta Kutens bensin

Allt som serverades var just crêpes och galetter (boveteplättar) med de mest varierande fyllningar. Lite udda det också även om det inte kommer i närheten av hur udda miljön var. Ganska gott men kanske lite dyrt i förhållande till vad som serverades. Men stället är helt klart värt ett besök oavsett prislappen på maten och det var vi uppenbarligen inte ensamma om att tycka för stället var synnerligen välbesökt!

Här kommer ett litet, litet axplock av allt udda som fanns att se på denna märkliga restaurang – håll i hatten 😉

Färggrann bil på parkeringen

Redan på parkeringen började ”skrotet” dyka upp (det fanns överallt, verkligen överallt). Där möttes vi av denna färggranna före detta bil. För nog är det väl knappt att den kan gå under benämningen bil längre?

Eftersom vägen in till Crêperie Tati gick genom buskaget på bilden till höger här ovan så kanske det var tur att skyltningen var väl tilltagen.

Fascinerande miljö, notera särskilt utemöblerna. Skamfilade bord med halvt fallfärdiga stolar – det var vad som bjöds att sitta på under måltiden!

För dig som gillar att fota, eller bara titta på, rostiga och gamla prylar är detta förmodligen paradiset. Vi tillbringade en hel del tid med att skrota runt och kika, diskutera, fundera och givetvis fotografera en bråkdel av allt som fanns!

Kutens Bensin kan liksom inte riktigt beskrivas, vare sig i ord eller i bild. Det måste helt enkelt upplevas. Själv kan jag inte riktigt bestämma vad jag tycker om det egentligen, det är liksom alldeles för udda. Men en sak är säker – oavsett vad jag tycker så är det helt klart fascinerande!

Och allt är inte gammalt, rostigt och slitet – det fanns fagra saker att vila ögonen på också!

Blomma vid Kutens

15 reaktioner på ”Kutens Bensin på Fårö

 1. Nja, kul ställe men jag gillar varken rost eller skrot. Men jag skulle nog gärna titta in där i alla fall, bara för att det är så annorlunda. En kontrast till allt det vackra på Gotland.
  Tack för alla fina upplevelser vi har fått vara med om 😀

  Gillad av 1 person

  • Vassego 😉
   Nu är det ju så att jag tycker det är förskräckligt kul att fota och skriva lite men oroar mig ibland för att jag totalt ska trötta ut er som läser här 😉 Det KAN ju faktiskt bli lite mycket av det goda.
   Jag gillar förvisso att fota udda saker men ställets ”charm”, om jag nu ska kalla det för det, ligger just i att det var så udda. Men vi kikade faktiskt in i köket innan vi beställde mat för det kändes lite ”så där”. Men köket var ju så klart toppmodernt och fräscht.

   Gillad av 1 person

 2. Vilket härligt ställe. Kan gott tänka mig de blandade känslorna där. Tror jag hade ätit något bara för att orka ta 100tals bilder på rost och skrot. Gillar f.d. bilen skarpt. Tur att någon förbarmade sig och band ihop den innan man inte kan se längre vad det var för något. 😀

  Gillad av 1 person

  • Ja det var udda på ett härligt sätt det stället. Jag undrar om den har en historia som något slags ”hippielastbil” i sitt förra liv. Ser ut att vara lite färgglatt lackad på sina håll 😉

   Gillad av 1 person

 3. Sent omsider kommenterar jag här efter en ordentlig titt. Helläckert är det, dit måste jag ju bara få komma en vacker dag! Väldigt snygga foton på både restaurang och rostig skrot, såväl större motiv som detaljer. De gamla pumparna är verkligen fina! Tack för att du påminde, Anneri!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s