Ett efterlängtat besök

I kväll får vi ett efterlängtat besök, sonen kommer hem från Gotland. Det känns som det är evigheter sedan vi sågs men i själva verket är det faktiskt bara drygt en månad sedan. En av anledningarna till att det känns som en lång tid är nog att det hänt en hel del under denna dryga månad och det är ju också skälet till sonens ”hembesök”. Han kommer hem för att gå på sin väns begravning. Men även om anledningen till besöket är tragisk så tänker jag njuta skamlöst av sonens sällskap så länge det varar (vilket blir till på söndag).

Lite roligare saker har också hunnit hända under den här tiden. Tanken är ju att sonen ska flytta ”upp” hit igen för att avsluta sin kandidatexamen i Uppsala under vårterminen. Därefter är hans plan att läsa in sin mastersexamen vilket innebär ytterligare två års studier. Om hans plan går i lås vet ju ingen ännu men det som blivit klart nu i veckan är att hans boende under den tiden är löst. Ett hyreskontrakt på en tvåa till rimlig hyra är påskrivet, på plussidan är också att lägenheten ligger relativt nära universitetet. Sonen är, av förklarliga skäl, väldigt nöjd med den ordningen och det får jag nog erkänna att jag också är. Vår vuxna son var ju ”inneboende” här hos oss under sommaren och även om det fungerade bra så är det inte en ordning jag vill återvända till. Ett utflyttat vuxet barn gör sig bäst som just ett utflyttat barn 🙂

11 reaktioner på ”Ett efterlängtat besök

 1. Trevligt med besök förstås … lite tråkigt är det att begravningen är orsaken, men som förälder är man alltid glad för de stunder de kommer hem på besök.
  Så bra att det redan är ordnat med boende för framtiden och du har helt rätt – ett utflyttat barn bör vara just det!

  Gillad av 1 person

  • Ja orsaken är ju trist, men så är nu en gång livet.
   Han har haft tur med lägenhet och det passar nästan precis (han får lägenheten lite innan han behöver den, men hellre det än tvärt om). Det är svårt att få lägenhet i Uppsala så han får sannerligen vara nöjd med detta 😉

   Gillad av 1 person

 2. Det är alltid stor glädje när utflyttade barn kommer på besök men, som du skriver, det ska helst bara vara besök. Jag har sagt till mina barn att de aldrig behöver riskera att bli hemlösa så länge jag lever och har en bostad men deras reaktioner säger mig att jag aldrig behöver upplåta en del av min bostad till dem för längre perioder 😉
  Begravningar tar på krafterna men de kan samtidigt ge ett vackert och välbehövligt avslut. För mig var det inte så sista gången. Det var bara hemskt och lämnade en stor tomhet. Men tidigare har jag kunnat känna att det har gett mig ett fint minne. Jag hoppas att det är så det blir för er.
  Kramar

  Gillad av 1 person

  • Så är det. Jag gissar att inte han är så pigg på att bli inneboende han heller 😉
   Begravningar kan vara lite både och tänker jag. Som du skriver, de kan ge ett fint avslut eller så blir det tomt och konstigt. Nu tror jag han behöver gå för att få ett konkret avslut och farväl.

   Gillad av 1 person

 3. Tror också att ni har rätt. Begravningen blir säkert ett avslut. Det blir så verkligt då att vännen inte finns längre.
  Härligt att det ordnade sig så bra med lägenheten. Man blir ju glatt överraskad när något för en gångs skull löser sig smärtfritt.

  Gillad av 1 person

  • Ja jag hoppas han känner att det blir ett fint farväl.
   Ja det känns skönt, särskilt att veta att vi kan tömma förråden på hans prylar 😉 Jag tror det blir jättebra med lägenheten. Han har ju alla möjligheter att byta om han i förlängningen inte känner sig nöjd. Nu har han ju fått in foten på bostadsmarknaden sen brukar det ju rulla på. Men som sagt, han gillar både området och hur planlösningen ser ut.

   Gillad av 1 person

 4. Jag hänger inte med riktigt, han flyttade ju nyss till Gotland. Aha, är det efter nyår han börjar i Uppsala? En begravning av en ung människa som dött plötsligt – svårt att tänka sig något plågsammare, men ett nödvändigt farväl. Hoppas att det blir en fin ceremoni.

  Väldigt vacker blombild!

  Gillad av 1 person

  • Inte lätt att hänga med i svängarna här. Han skulle ”bara” plugga en termin på Gotland så efter jul är det Uppsala som gäller igen. Lägenheterna läggs ju ut direkt någon sagt upp den, sen är det tre månader innan inflytt.
   Ja det blir nog tungt för honom men han vill gärna gå, och behöver nog gå också. Jag hoppas det blir ett fint farväl för alla!
   Tack så mycket!

   Gilla

  • Ja så är det ju. Det känns också skönt att han har en plan, i vart fall en liten en, på att stanna där i vart fall i två och ett halvt år (jag börjar bli lite trött på att köra flyttlass – ha ha).

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s