Strålande höstväder vid Sevedskvarn

Idag visade sig hösten från sin bästa sida så vi styrde kosan mot Dalälven. Det skulle vara dumt att inte passa på att njuta en aning! Med strålande sol och näst intill sommarvärme fick vi en lång och skön promenad, inledningsvis vid Sevedskvarn och lite senare vid Gysinge där vi också passade på att ta en fika vid älvkanten (mer om det senare).

Vid Sevedskvarn delar sig Dalälven i många mindre fåror, öar och uddar finns det gott om. Det finns också gott om utstakade vandringsleder längs älven och genom skogsdungarna. Tur det annars hade jag nog varit kvar där än när jag, med mitt usla lokalsinne, irrade iväg för mig själv. Till slut blev jag till och med eftersökt av mitt sällskap, de tyckte helt enkelt jag varit på vift för länge. Så kan det gå när det finns massor att rikta kameran mot, tiden bara rinner iväg.

Tidigare har det funnits en vattenkvarn här vid Sevedskvarn, den är sedan länge riven. Numera är det naturen som lockar här precis på gränsen mellan Gästrikland och Uppland.

Även i skogsmarken i närheten av älven är det otroligt vackert att gå, små broar och spänger för tider då vattnet står högre än det gör nu.

Bro utan vatten

Bro utan tillhörande vatten – just nu

Härliga höstfärger finns det fortfarande gott om även om det mesta börjar gå från gult eller rött till lite mer brunare nyanser. Med den strålande solen blir det gula nästan lite väl gult (för min kamera i alla fall) men det lyser sannerligen upp tillvaron.

Höslöv

Härliga höstfärger går det fortfarande att hitta. De gångna dagarnas regn gör sig också påmint i form av vattendroppar överallt.

I nationalparken finns det gott om bäver och de lämnar spår både här och där. Just här tycks den lille gynnaren ha gett upp, eller så har den bara tagit lite paus. Det ser dock lite farligt ut med ett halvt avgnagt träd så här!

Work in progress

Work in progress skulle en kunna säga!

För ovanlighetens skull har jag fotat en del vyer, inte min starkaste sida och kanske inte mitt favoritmotiv men vem kan motstå en höstklädd älv? I vanlig ordning har jag också dykt ner i det lilla, en hel del svamp fanns i området och här kommer några foton på lite närmare håll!

Nedfallna löv hör hösten till, så vackra när de sakta flyter fram vid älvens strandkant.

Höstlöv i Dalälven

Löv vid älvens strand!

Sen hittar man ett och annat som kanske inte riktigt hör till vanligheterna – ett par bortglömda trosor hängda på tork till exempel…

Bortglömda

Jag får en känsla av att de borde ha varit saknade när personen gick härifrån…

10 reaktioner på ”Strålande höstväder vid Sevedskvarn

 1. Så fina bilder. Vilken skillnad det blir så fort det är vatten med i bilderna. Det var säkert en härlig dag och jag förstår att du glömde tiden när du gick där med din kamera 🙂 Vackra vyer, fina svampbilder och så den roliga trosbilden. Det bävergnagda trädet ser inte ut att klara så mycket vind innan det faller men bävern kanske kom fram och avslutade jobbet när du hade gått förbi.
  Hoppas du får fler sådana sköna dagar efter allt regnande 🙂

  Gillad av 1 person

  • Tack! Ja nog är det skillnad på vattenmiljöer och andra alltid!
   Tror det dröjer innan bävern vågar sig fram. Det var väldigt många fler än vi som rörde sig i området. En bra dag för fiske, åka kanot, promenera och äta matsäck i solens sken 😉

   Gilla

 2. Härliga bilder både på naturen i stort och i det lilla! ! Jodå … tickor är också svampar 🙂
  ”Prickarna” på flugsvamparna ramlar lätt bort när det regnar …
  Mystiskt med trosorna 🙂

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket!
   Jo det är kul att komma ut lite ibland och tips på utflyktsmål är alltid bra. Just det här börjar kännas lite uttjatat för min del men visst är det vackert!

   Gilla

 3. Mysigt med utflykt i godvädret och alltid får man lite bilder med sig i kameran. Nej, inte kan man motstå en höstklädd älv, vackra vyer tog du av den. Häftigt bävergnagt träd och du har visst gått och blivit svampfotograf! Fina höstbilder.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s