Jakten på höstlöven

Vi har en präktig lönn i vår trädgård, vacker som attan men så här års är jag kanske inte jätteförtjust i den. Det blir gott om löv att kratta minst sagt. Nu ska jag säga till lönnens försvar att det är mer lättkrattat med lönnlöv än de trista små björklöven som smiter genom krattan mest hela tiden.

Så det är väl bara att försöka njuta under tiden jag krattar, löv kan ju vara ganska vackra när de sätter den sidan till.

16 reaktioner på ”Jakten på höstlöven

 1. Haha, då ska jag berätta att vi har minst sex gigantiska lönnar på torpet, de var fler förr. Så att du inser att löven efter e n lönn är småpotatis, haha! Numera tar jag bara bort de löv som ligger där scillan förväntas komma upp på våren. Resten hackar gräsklipparen sönder. Men det är en hel del krattande ändå. Bland annat vägen som delar vår tomt, den blir snorhal om det ligger löv där. Torra löv är en fröjd att räfsa, men om de har regnat sig fast, så…

  Gillad av 1 person

   • Lönnarna är oerhört värdefulla vårdträd. Vi har ju massor med andra träd på vår stora torptomt så det skulle vara ogörligt att kratta allt. Men jag har under åren krattat lite onödigt mycket. Har ju en trädgård i stan också…. Här är alla nedfallna plommon värst, så i år är jag faktiskt glad, det blev inga plommon.

    Gillad av 1 person

 2. Haha, jag har precis skrivit om vår lilla lönn och så kommer jag hit till dig och får läsa om din stora, fina lönn. Kan det vara tankeöverföring månntro 😉 Jag slipper lövkrattning. En liten fördel med att vara svag och sjuklig 😉 Men jag får väl ta igen det med något annat. Kanske baka något gott till den som får kratta 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s