Första snön

Så kom den, vinterns (eller höstens) första snö. Som vanligt hann jag inte hem innan beckmörkret sänkt sig över markerna så några dagsfärska foton blir det inte. Termometern visar på knappt en minusgrad så det är föga troligt den snön får ligga kvar någon längre stund.

Lite synd kan jag nog tycka. Inte för att jag gillar snö egentligen men nog blir det lite ljusare och trevligare ändå. Ett tunt litet snötäcke kan gott få ligga, sen lite påfyllning när det blivit alltför skitigt. Det räcker gott för min del. Mer snö än så behöver det inte vara för att jag ska vara nöjd.

Fotot i inlägget är från mars 2017, innan vintern gav vika för våren.

10 reaktioner på ”Första snön

 1. Så fin bild 🙂 Vi tycker nog egentligen likadant fast det inte har verkat så tidigare. Jag vill gärna ha vinter och lite snö men jag är också nöjd med ett lagom lager och sedan bara lite påfyllning när det behövs. Nu är jag lite avundsjuk på ditt fina vinterlandskap. Men jag unnar dig verkligen att ha fint omkring dig 😀

  Gillad av 1 person

  • Tack. Fotot är från förra vintern. Det är nackdelen med jobbet, det är ju mörkt när jag kommer hem.
   Jag brukar ju säga att jag inte gillar snö så det är inte så konstigt om du trott just det. Och det gör jag inte, men lite lyser upp 😉

   Gilla

 2. En en? Så fina vinterbild med frost i toppen. Vi har också fått lite snö idag men jag har faktiskt inte varit ut och tittat på den, fast jag brukar bli så glad. Får se om den ligger kvar i morgon.

  Gillad av 1 person

 3. Här var vackert frostnupen på förmiddagen, med strålande solsken. Grader på -4. På eftermiddagen då jag skulle ut snöade det. Graderna var -2 men kändes betydligt kallare än på förmiddagen. Solskenet var borta. Mörkt, vansinnigt kallt och trist. Dessutom halt som attan. Under snötäcket ligger många höstlöv vilket orsakar halkan. Vintern får gärna vänta för min del, åtminstone till höstens tid är borta, typ löv på backen.

  Gillad av 1 person

 4. jo men så är det, nån lyser upp. om det stannade video litet täcke skulle jag också gilla läget med snö. vi hade fått snövarning igår, men det blev inget. och lika glad är jag för det. det kommer nog snö denna vinter också.
  himla fin bild med frosten på enen. funkar bra även om den är gammal. den blir inte mindre fin för det.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s