En fördel med mitt jobb

En av fördelarna med mitt jobb är möjligheten att kunna jobba hemifrån. Inte alltid möjligt så klart, för det mesta är jag ju uppbokad på diverse möten. Jag får helt enkelt ta de möjligheter som finns och idag infann sig en sådan möjlighet. Här hemma har jag ju inte så många kollegor att fika med så då står i allmänhet en kort promenad på agendan i stället. I dag hade det lika gärna kunnat få bli en lång promenad för vädret är alldeles underbart. Nu är jag inte riktigt så vidlyftig på arbetstid men en liten sväng blev det i alla fall!

November är alldeles uppenbart kontrasternas tid eller vad sägs om det här – förmiddagspromenad i onsdags och förmiddagspromenad i dag. Det är nästan så att man kan tro att det är olika årstider.

Nu ska jag nog återgå till det jag är här för att göra – jobba lite. Men några foton från dagens solskenspromenad hinner jag trots allt bjuda på!

Sommarhimel i november

Sommarlätta moln i november

Solbelyst nypon

Solbelyst nypon

Höstlöv i november

Höstlöv i vintersol

16 reaktioner på ”En fördel med mitt jobb

 1. Trevligt med hemmajobbtillfällena. Vad gäller novembervädret så tycker jag att årets november har bjudit på bra många soldagar, månaden utmärker sig annars för att vara grå. Vi tackar och tar emot, men lite mer av det vackra vita skulle i alla fall jag inte säga nej till. Fina höstbilder! Den med grönt fält ser nästan ut som en vårbild.

  Gillad av 1 person

  • Tack. Visst får man tankar om vår när men ser den bilden. Men de isande kalla vindarna fick mig att inse att jag hade fel i det 😉
   Ja det är trevligt med hemjobbartillfällena. Det händer inte så ofta att jag jobbar hemma en hel dag så här. Oftast blir det bara några timmar när man ska iväg på något.

   Gillad av 1 person

  • Ja visst är det härligt med det gröna – får lite vårkänslor (lurigt när de dyker upp i november). Nu är det isgata ute igen så jag är glad att jag gav mig iväg.
   På jobbet är vi helt hopplösa – halv tio, fika. Obligatoriskt för alla närvarande. Halv tre – fika igen. Återigen obligatoriskt för alla närvarande 😉
   Hemma kan jag gott ta en promenad i stället, inte lika kul när jag inte har någon att babbla lite med 😉

   Gilla

 2. Underbara kontraster. Om man bara kunde förstå sig på vädret men den tiden är nog förbi. Fast en och annan vårdag i november är bra för humöret. Tror att en liten promenad istället för fika inte är så dumt alls.

  Gillad av 1 person

  • Nej du, en promenad är då så mycket nyttigare – både för humöret och kroppen. Men visst, umgänget med kollegorna är inte så dumt det heller.
   Vädret är som det är men nog påverkar det humöret rejält, i vart fall hos mig.

   Gillad av 1 person

  • Nej nyponsoppa är faktiskt ingen höjdare, det tycker inte jag heller.
   Det är väldigt gott om nypon i år tycker jag så nog kan du få till lite nyponte om du vill (fast det kanske är enklare att köpa det färdigt, tänker på hur nypon kan klia om man håller på med dom).

   Gillad av 1 person

 3. Så bra att du kan jobba hemifrån ibland. Bra för dig och tur för oss, som då får följa med på dina promenader 🙂 Riktiga kontraster – precis som vädret kan vara så här innan det bestämt sig för om det är höst eller vinter 🙂

  Gillad av 1 person

  • Det är skönt men en lite outnyttjad möjlighet för min del. Jag jobbar sällan hemma heldagar, har försökt hålla jobbet borta hemifrån om man så säger. Men den idén börjar jag ge upp, det är trots allt praktiskt.

   Gillad av 1 person

 4. Vilka pärlor du hittade ute i naturen. Många fina bilder. Det är verkligen kontraster i vädret nu och jag kan trivas i alla sorter bara inte regn och lera.
  Du kanske kan kombinera fikarast med promenadrast. En liten ryggsäck med termos och något att sitta på är inte så dumt att ha med sig 🙂

  Gillad av 1 person

  • Fikarast och promenadrast får nog vara till lediga dagar, har inte samvete att ta ledigt hur som helst när jag jobbar (mer viktigt när jag jobbar hemma än på plats på jobbet faktiskt).

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s