Små reflektioner om livet som jag lever det!

Utebliven julmarknad

Jag skrev ju igår att jag eventuellt skulle bege mig mot en julmarknad idag. Det gjorde jag förvisso. Men så mycket julmarknad blev det inte för vår del. En snabb titt och sen hittade vi roligare saker att roa oss med som att fota vid Dalälven till exempel. Något som lockar mig betydligt mer än marknadsstånd. Att skrota runt i de härliga miljöerna i Gysinge går inte av för hackor och, för min del, så slår de alla marknader med hästlängder!

Gammal och nygammal bro

Gammalt brofäste och nygammal bilbro vid Gysinge. Den gamla bron är borta sen länge, den nygamla har fått en ersättare lite längre nedströms. Tur det för de här broarna vill man inte mötas på – nygamla eller ej.

Jag har ärligt talat ingen aning om vad ruinen vi är i har varit för byggnad. Något slags kvarn kanske? Den står strategiskt placerad för att använda vattenkraften i alla fall. Om ni kikar noga ser ni att vattnet rinner både runt byggnaden och genom den.

Dagen till ära kikade solen fram, något vi inte varit så bortskämda med på sista tiden. Kallt i luften men ändå behagligt, alldeles lagom väder att knalla runt i.

Älv i solnedgång

Solnedgång över Dalälven

Nu är det väl nästan synd att säga att det är kväller när solen sänker sig ned bakom horisonten men det var i alla fall tid att börja bege oss hemåt (men först ett litet stopp vid Sevedskvarn) igen. Nöjda med en skön dag vid Dalälvens strand!

Märkt som: , , , , , , ,

12 svar »

 1. Nu håller jag med dig igen. Vad är en julmarknad när man istället kan hitta så fina fotomotiv. Jättefina bilder, härliga vinklar och sista bilden är den perfekta avslutningen.

  Liked by 1 person

 2. Julmarknad är ett sådant där ord som låter mysigt och kul men när man väl är där brukar det vara samma sak var det än är och alla årstider. Man tröttnar lätt. Jag skulle också hellre ägna mig åt de mer spännande omgivningarna. Många fina bilder och den med solnedgång blir min favorit för den här gången 🙂 Så fint med träden, vattnet, järnräcket och himlen och så solen så klart 😀

  Liked by 1 person

 3. Fina foton som vanligt. Ruinen ser vacker ut.

  Liked by 1 person

 4. Julmarknad brukar vara trevligt om den är av den mindre sorten, men jag har varit några år på rad nu, så i år hoppar jag över dylikt besök 🙂
  Gysinge är verkligen en riktig pärla för en utflykt – härliga bilder!

  Liked by 1 person

 5. Fina bilder med alla murade portaler och solen på slutet är ju bara så härlig. Julmarknad har jag nog slutat gå på.

  Liked by 1 person

 6. håller med dig! denna utflykt slår alla julmarknader! och jag tror att det bor en liten ruinromantiker i dig, fast du säger att så inte är.annars skulle du inte föredra detta framför julmarknaden! eller?

  Liked by 1 person

  • Japp 🙂 Jo men visst finns det ett visst intresse för ruiner men egentligen var det nog naturen som lockade. Men av någon anledning hamnar jag gärna i stenhögarna – finns kanske ett gott skäl till sonens stora intresse 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Arkiv

Kategorier

%d bloggare gillar detta: