En dag att lägga till handlingarna

Ännu en dag att lägga till handlingarna. En dag jag inte är det minsta nöjd med. Snarare har den lämnat efter sig en känsla av… jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det. Missnöje kanske är ett bra ord.

Inledningsvis var väglaget helt hopplöst. Stundtals var jag beredd att vända och åka hem igen bara för att inse att väglaget knappast var bättre åt andra hållet. En insikt värd att ta i beaktande hur dum den än var 🙂 Jag kom fram helskinnad utan incidenter i alla fall vilket får anses vara en bra sak med dagen. Sen kan en fundera en aning vart plogbilarna håller hus när det är dryga decimetern tjockt med modd över vägbanan i mil efter mil. Den där nollvisionen som det pratas om ibland (men alltmer sällan tror jag) kommer knappast att uppnås med den väghållning som vi har idag. Och jo då, jag vet. Vi ska köra med förstånd och efter väglag, men det skulle ändå vara trevligt med framkomliga vägar.

Men det som mest påverkat mitt dåliga humör är att jag idag, mot alla mina instinkter och önskemål, förlikades i ett tvistemål vi jobbat länge med på jobbet. Det känns riktigt, riktigt surt. Vi har verkligen inte gjort något fel och det fanns ingen som helst anledning att förlikas utifrån den aspekten. Sen är det så att när något växer till oanade proportioner och kostnaderna bär iväg till absurda summor så måste en ändå tänka om. Det är skattebetalarnas pengar och jag (eller vi snarare) måste använda dem på bästa sätt. I det här fallet var det inte ”bästa sätt” att fortsätta förhandlingarna, en förlikning var – hur jäkla missnöjd jag än blir med det – det bästa sättet att hålla igen på kostnaderna. Jag får väl helt enkelt grotta ner mig i mitt missnöje, bryta ihop och komma igen. Hur det än är så tror jag att det ändå var det rätta även om det känns…. riktigt jäkligt.

Inte blev jag gladare när jag faktiskt kunde konstatera att, precis som jag tänkte i morse, väglaget inte var mycket bättre åt andra hållet. Det trots att jag tog en betydligt mer trafikerad väg på hemvägen i en förhoppning att väghållningen sköttes bättre där. Jag kan upplysa er om att på den punkten hade jag fel.

Nåja, nog gnällt om detta. Livet går vidare och med tiden kommer känslan av missnöje att försvinna den också. Till dess får jag väl sitta här och tjura 😉

Annonser

22 reaktioner på ”En dag att lägga till handlingarna

 1. Din dag påminner om min även om innehållet var olika. Irriterande det där med förlikningen, men ibland är det så att pengarna skenar iväg och är det då skattebetalarnas stålar, ja…
  Vi får hoppas på bättre dagar i morgon, det är i alla fall fredag. 😛

  Liked by 1 person

  • Så jäkla irriterande om du ursäktar språket. Men… ibland måste man gå emot allt man egentligen tror på (något slags jäkla rättvisa). Jag försöker alltid att ha i åtanke vems pengar jag jobbar med, tror det underlättar för att göra ett bra jobb men idag… irriterande.
   Du har så rätt i att det är en ny dag i morgon – fredag till råga på allt. DESSUTOM väntar semester på mig efter det. Så ja, det borde (bäst att vara lite försiktig här) bli bättre 🙂

   Gilla

 2. Du har valt ett yrke där rättvisa spelar stor roll och att då inte uppnå rättvisa utan bara så liten ekonomisk förlust som möjligt, det känns självklart riktigt surt. Psykologer säger att det är viktigt att vara i sina känslor och inte skjuta undan dem så fram med ilskan och riktigt gå in i den. Sedan kanske det lättar lite. Väglaget kan du inte göra så mycket åt men det borde vara prioriterat. Kostnaden för olyckor är säkert högre än kostnaden för lite extra snöröjning, men det är väl olika konton. Jag förstår så väl din irritation och jag kan bara hoppas att morgondagen blir mycket bättre 🙂
  Kram till dig!

  Liked by 1 person

  • Tack snälla du! Ja det känns riktigt surt men sånt är livet. Kanske jag ska grotta ner mig lite i ilskan och gå vidare sen. Avskyr att betala för något jag inte anser är rätt. Men jag måste också förhålla mig till pengarnas ursprung och krasst sett så sparade jag bara genom förlikningen många hundra tusen kronor (alla kostnader runt förhandling oräknat) jämfört med ursprungskravet.
   Rättvisan får jag lämna därhän i det här – nu handlar det ”bara” om pengar så det är inte någons liv som står på spel eller liknande. Jag får försöka glädjas åt det.

   Gilla

 3. När du har kommit över den värsta bitterheten över att tvingas till något du inte vill så vet jag att du kan se fördelarna och glädjas åt dem. Du har redan börjat resonera med dig själv och är på väg i den riktningen. Bra gjort för du mår mycket bättre om du klarar att se det som blev bra 😀

  Liked by 1 person

  • Faktum är att jag varit så trött på det målet att jag ofta tänkt att vi borde förlikas för att bli av med det. Men sen har den där ”lille rättvisegumman” suttit där på axeln och puttat på. Trodde dock det skulle kännas skönt nu när vi faktiskt kom till skott men… ”rättvisegumman” är sannerligen inte nöjd med den här ordningen.
   Jo jag vet, jag kommer att komma till insikt om att det sannolikt var bästa lösningen. Men det svider en hel del just nu. Lite ledighet kommer nog att få mig på bättre tankar 🙂

   Liked by 1 person

 4. Usch, sådana dagar är hemska. Du har i alla fall gjort det som du anser är bäst även om det svider. Fast du tänker ju faktiskt så.
  Imorgon är en ny dag som förhoppningsvis blir bättre.
  Väglaget däremot ser likadant ut här. Vet inte ens var jag ska gå med hunden längre.

  Liked by 1 person

  • Ja usch ja. Jo, visst kan jag tänka så men det svider inte mindre för det. Men, idag känns det faktiskt bättre.
   Det är hemskt när det blir sånt underlag så man inte vet vart man ska gå. Hundarna måste ju liksom rastas oavsett väglag… Trist!

   Gilla

 5. Låter definitivt som en dag att just lägga till handlingarna! Hur gärna man än vill slippa så är det kanske bara att bita i det sura äpplet och försöka lägga den bittra eftersmaken bakom sig.
  Hoppas du får en bättre dag idag.

  Liked by 1 person

 6. Såna dagar vill man helst glömma fort, men de gnager ett bra tag hur man än gör, tycker jag. Hoppas att ledigheten och miljöombytet ger dig något roligare att tänka på. Så vackra träden blir, snöiga och gatlampsbelysta, fint foto!

  Liked by 1 person

  • Jo men det mesta är glömt redan, nu ska jag vara ledig i några dagar sen tar jag nya tag 🙂
   Tack! Grannen har behagat belysa sin ek. Vackert men ack så svårfångat. Får nog införskaffa något stativ om jag ska lyckas 🙂

   Liked by 1 person

 7. väglaget med modd är så läskigt! när jag bodde på landet var det osaltade och ogrusade vägar med packas snö och den gick galant att köra på. men modden gillar jag inte. nä, man får ta det lugnt bara, så man kommer fram helskinnad.
  förlikningen… den enda tröst och råd jag har att ge där är att inte ta det personligt. och släppa det nu, när det är över. du har gjort ditt bästa och ibland räcker inte det till det man vill uppnå.

  Liked by 1 person

  • Ja hu ja, riktigt läskigt. Föredrar vägar med riktigt vinterväglag som du beskriver, de kan jag hantera. I modden vet man aldrig vart det bär iväg.
   Nej det gör jag egentligen inte, men sur är jag ändå. Nu börjar det ge sig trots allt. Det fanns inte mycket annat att göra 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s