Mitt i natten i Visby

Nu har vi landat, eller snarare ankrat, i Visby. Resan har gått finfint, lite trafikstockning i Stockholm (jättemycket trafik trots att det var söndagskväll) och ganska halt på sina håll men det gick fint om man bara tog det lugnt. Efter att ha halvsovit oss genom båtresan så är vi inte direkt supertrötta men det blir nog till att pallra sig i säng ändå om vi ska orka göra något vettigt i morgon.

Hotellet verkar, så här långt, helt okej. Rent och snyggt, fullt med folk i baren (som inte hörs upp till rummet) och bra bemötande. Mer än så kan en knappast begära (folket i baren kan jag förvisso både ha och mista, jag kommer nog inte att hänga där i någon större utsträckning men förmodligen ett gott betyg till hotellet att folk går hit). Men en sak har stuckit ut en aning och det var badrummet. Jag trodde knappast toaletter av den här modellen existerade i Sverige men se där hade jag tydligen fel 😉

Toa-1

Toalett av lite annorlunda modell.

Toa-2

Vattentankshållare modell lite annorlunda.

Men nu väntar sängen på två halvtrötta resenärer. Det är hög tid att vi vilar upp oss lite om vi ska orka göra Visby i morgon!

14 reaktioner på ”Mitt i natten i Visby

 1. Så bra att resan gick bra och att ni är på plats … och toaletten är helt klart av en antik typ som jag minns fanns hos morfar och mormor, när de flyttat in till en lägenhet i Norrköping. En gemensam toalett för tre lägenheter på samma våningsplan – och det var nog ganska modernt en gång i tiden 🙂
  Hade städerskan missat att sätta i ny toarulle? 🙂

  Gillad av 1 person

  • Ha ha… nej det är sambon som hunnit plocka bort toarullen, fråga mig inte varför men han gjorde nått och missade att sätta tillbaka den 😉 Städerskan hade nog skött sig.
   Ja det var annorlunda förr, så mycket vi tar för givet nu som är ganska nya påfund egentligen. Den här ser gammal ut men är så klart modern. Huset hotellet ligger i är gammalt så man spinner en del på det i interiör och inredning.

   Gillad av 1 person

 2. Kul utformning på toan 🙂 Jag tvivlar på att den är så gammal som den ser ut för då skulle den nog faktiskt se mycket äldre och mer använd ut. Kanske är det så att det är ett medvetet val av toadesign just för att få lite mer uppmärksamhet. Om den är riktigt gammal så är den väldigt välskött 🙂 Jaja, huvudsaken är ju att den funkar och att den är ren 🙂
  Hoppas ni sov gott och att ni har haft en trevlig dag.

  Gillad av 1 person

  • Den är nog inte alls gammal skulle jag tro. Huset hotellet ligger i är gammalt och mycket av inredning och interiör går så klart i den stilen. Men den är både i funktion och ren – så vi är nöjda med det.
   Sov sådär, som alltid första natten på ett nytt ställe. Dagen har mest gått i städningens och packningens tecken så jag har inte hunnit med så mycket annat tyvärr. Men å andra sidan får vi förhoppningsvis mer tid för annat under kommande dagar.

   Gilla

  • Ja det är kul att allt inte är lika överallt. Blev mest förvånad då jag förknippar den modellen av toaletter med england. Men man har spunnit på den äldre stilen överallt, förmodligen för att matcha huset i övrigt.
   Idag har vi mest varit hos sonen och packat/städat, inga glamorösa äventyr och inga roliga fototillfällen. Hoppas på tid för sånt under kommande dagar.

   Gillad av 1 person

 3. Skönt ni kom fram utan missöden.

  Ja, det må jag säga att det var en ”retro” toalett/badrum – i Sverige t.o.m. Jag hade också blivit förvånad. Toalettpapper kan förstås vara bra att ha på ett sådant ställe, eller körde de med äldre modell där också, altså tidningspapper 🙂

  Gillad av 1 person

  • Ha ha… toapappret har sambon snott 😉 Han gör så ibland. Skojar bara, han behövde torka upp lite som han spillt, rullen står där vid sidan om och blev satt på plats snart efter fotandet 😉
   Tidningspapper har vi sluppit – vilket jag är ganska glad över vid närmare eftertanke!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s