Ordning på torpet

Ordningen på, eller snarare i, torpet är återställd. Den kära diskmaskinen har återuppväckts från sin slummer. Igår var herr reparatör, en mycket trevlig sådan enligt sambons utsago, här och utövade lite magisk handpåläggning och i ett nafs så var ordningen återställd.

Inte för att vi egentligen lidit någon nöd av att handdiska ett tag, inte alls. Det är mer en principsak att maskineländet ska fungera – och nu gör den det 😉

Rostigt och trassligt.JPG

Foto från förra helgens promenad i strålande solsken.

Inte för att fotot har något att göra med min diskmaskin men det trassliga hönsnätet får här och nu representera all elektronik som uppdagades i diskmaskinens mest hemliga gömmor.

14 reaktioner på ”Ordning på torpet

 1. oh vad härligt att den gick att laga. för nog är det jobbigt när man måste sätta sig in i diskmaskinsvärlden när en ny måste införskaffas. tycker jag iallafall. kul bild iaf för oss rostgillare.

  Gillad av 1 person

  • Ja det var skönt. Jag hade ställt in mig på att köpa en ny men nu kan jag vänta en stund med det. Hela bottenplattan hade spruckit, tydligen ett av de vanligare felen på inbyggda maskiner. Om sambon hade fattat rätt så har man missat att räkna in vikten på den ganska tunga fronten som monteras på vilket gör att belastningen med lite otur blir för stor för bottenplattan. Ganska klantigt av tillverkaren om det stämmer…

   Gilla

  • Tack!
   Jag har inte så mycket emot att diska för hand men vi har inte riktigt byggt köket för handdisk så det blir lite roddigt. Som jag skrev, det är mer en principsak att om jag har en diskmaskins så ska den fungera!

   Gillad av 1 person

 2. Diskmaskin måste jag ha. Förutom att det är tråkigt att diska för hand får jag betala med mycket värk efteråt. Just diskning tar hårt på mig. Kanske blir jag gladare för er skull än ni själva nu när ni slipper handdiska. Det är ju ofta så att när jag ser och hör om hur någon sliter med sådant som gör ont för mig, då känner jag hur jobbigt det skulle vara 😉
  Festlig bild på hönsnätet. Solen kan förvandla det mesta till konst 😀

  Gillad av 1 person

  • Jo lite trist är det men för vår del går det ju. Men roligare med diskmaskin 😉 Förstår att det skulle vara värre för dig om du får ont av att diska.
   Jo nog är det så, solen uträttar underverk 😉

   Gillad av 1 person

 3. O jag som ska bli med diskmaskin för första gången i mitt liv snart… Jag är så van att handdiska – och tycker att det är skittråkigt. Du kan väl spara telefonnumret till reparatören ifall jag behöver framöver. För jag tror att det är lite så att när en väl vänjer sig vid diskmaskin är det lite svårt att vara utan… 😉

  Gillad av 1 person

  • Härligt! Och du har så rätt i det sista, man vänjer sig fort vid bekvämligheterna.
   Jag är också av den bestämda åsikten att om jag nu har en diskmaskin som står och tar upp plats så ska den fungera – punkt på det.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s