I väntan på maten…

I väntan på maten, som bidar sin tid i ugnen, tänker jag att det är lagom att sammanfatta helgen som gått. En helt oplanerad helg där tiden, i vanlig ordning, runnit iväg i en oanad hastighet. Om nu tiden ska gå så fort numera så får jag väl i alla fall glädjas åt att den går lika fort i veckorna!

Gårdagen tillbringades i skogen med syster yster och hunden (fler foton här), det var bara några minusgrader och stundtals kikade solen fram vilket gjorde vädret ypperligt för en långpromenad.

KyligtIdag har det varit en aning kyligare, eller ganska mycket kyligare i ärlighetens namn. När jag såg termometern i morse så tänkte jag nog vägra utevistelse alls. Men säg den som kan motstå en strålande sol! Jag är inte den personen i alla fall. Så ut kom jag både tidigt på förmiddagen medan solen var på väg upp och lite senare på eftermiddagen när solen var på väg att gå i moln. Riktigt härligt väder trots kylan!

I går när termometern började krypa nedåt rejält så rullade dimman in på allvar. Resultatet av det går att skåda i naturen idag, riktigt mycket rimfrost på alla tänkbara ställen! Så vackert – och så svårfångat! Med tiden kommer lite frostfoton på nya bloggen också.

Frostbehängd björk

Pratade lite med sonen i telefon igår också och fick en liten snabbrapport hur det gått när han fick äran (?) att delta vid det isländska statsbesöket som pågått under veckan. Sällskapet gjorde ett besök vid universitetet och några få studenter från sonens institution fick möjlighet att delta vid den aktuella föreläsningen. Rapporten löd att det var mycket speciellt, men intressant, med alla formalia som omger en sådan tillställning. Dessutom var föreläsningen intressant. Rapporten innehöll också funderingar över att kungen satt och viskade med drottningen i stället för att lyssna på föreläsningen vilket betraktades som en aning oartigt från sonens sida 😉

Annonser

9 reaktioner på ”I väntan på maten…

 1. Jisses, så kallt hos er! Här var det som kallast runt -11, men det räckte. Jag hade heller inte tänkt ge mig ut, men sen blev det så i alla fall.
  Kul att din son fick vara med vid kunga- och presidentbesöket! 😛 Vi anställda fick följa på avstånd. (Nu är jag ju inte anställd vid biblioteket, men i huset nästgårds – Segerstedthuset = universitetsförvaltningen)

  Liked by 1 person

  • Ja hu ja. Lite för kallt för min smak men hellre det än slask och gråväder får jag väl erkänna!
   Ja det var kul för honom, det var en föreläsning om nordisk mytologi tydligen så några arkeologstudenter fick delta (kanske andra också det vet jag inte). Spännande hur som helst! Men jag tror att han var mest impad över att ha pratat med nån kommunikationsdirektör eller något åt det hållet vid universitetet. Vi är alla olika 😉

   Gilla

 2. Det låter spännande med nordisk mytologi. Hade gärna lyssnat på det också men ingen ville bjuda in mig 😉
  Rimfrostbilden är häftig. Gillar det när det nästan ser ut som små blad. Vi fick en solig dag och ”bara” minus 9 grader. Det blev en lite längre promenad med vovven.

  Liked by 1 person

  • Ja det här är vintern när den är som bäst. Synd att det inte brukar bli så många sådana dagar.
   Nej du, ingen bjöd in mig heller 😦 Jag tycker också nordisk mytologi låter lite spännande!

   Liked by 1 person

 3. Tur du köpt varma brallor! Vi hade riktigt härligt väder här också, men bara -6 och det kändes ganska lagom 🙂 Vackra bilder från promenaden – fint med rimfrost!
  Jag hade också gärna lyssnat på den föreläsningen 🙂

  Liked by 1 person

  • Ha ha, ja det är tur. Särskilt som jag envisas med att krypa runt på backen 😉
   Vi är nog många som intresserar oss lite för mytologi – kanske särskilt den nordiska. Kanske ska lura i sonen att det är det han ska välja att forska vidare på under mastern – blir roligare att korrekturläsa tentorna då 🙂

   Liked by 1 person

 4. Jag tror att promenaden var väldigt skön trots kylan. Det är ofta inte i de temperaturerna och väderförhållandena som det känns obehagligt 🙂 Åh, så jag längtar ut i vinternatur. Ja, i vilken natur som helst för den delen 🙂
  Du har redan förstått att jag gillar dina bilder och njuter av dem 🙂
  Jag är inte förvånad över kungens beteende. Snarare bekräftar det min uppfattning om honom. Men kanske din son ändå tyckte att det var kul att ha fått vara med på en sådan tillställning.

  Liked by 1 person

  • Det var hur skönt som helst – lite djupfryst om fingrarna men det var det värt 🙂
   Förstår din längtan ut. Jag kan ju välja själv hur jag gör, skulle nog längta mig galen om jag inte hade det valet. Men snart nog så är du på benen igen och ute i naturen!
   Nej, jag är egentligen inte förvånad jag heller. Tror nog att sonen tyckte det var kul att se hur det går till, tror inte han är direkt impad av kungen i övrigt 😉

   Liked by 1 person

 5. söndagen tycks ha varit vacker i stora delar av landet. och kul det. det var mycket folk ute här också i söndags.
  rimfrosten är så tjusig! jag har inte lyckats se nån fin och stor ännu, inte ens i söndags då det var rimfrost på träden, men mest snö.
  nä du, jag hade nog inte blivit så impad av kungen heller. och ett himla otyg att sitta och prata istället för att lyssna.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s