Grått och regnigt

All vacker frost från förra helgen är puts väck. Lite snö ligger det kvar på sina håll men det är då inte mycket av den varan kvar heller. Det enda som är kvar av vintern är is – det är halt så det förslår. Men det hindrade mig inte från att hämta lånehunden på eftermiddagen och ta en tur.

Hund i backe

Lånehunden på promenad – som tur är finns det isfria ytor att gå på!

Numera är lånehunden återlämnad, denna gång till fots. Så nu sitter jag här och pustar ut efter en sex kilometers kvällspromenad. En inte alltför vild gissning är att jag sover gott i natt 😉

Det känns som om det är lite synd att snön och kylan försvann. Eftermiddagens promenad fick gå över leriga åkrar (och kullar som ni ser på bilden ovan). Inte så kul att klampa runt på men helt klart att fördra framför isiga vägar!

Lada

Leriga åkrar och vackra lador 😉

Hasselhängen

Hasselhängen på gång – men än är det en bit kvar till våren!

16 reaktioner på ”Grått och regnigt

  • Okej, jag ska inte klaga 🙂
   Så är det nog här också, mer snö på sina håll – mindre på andra. Men jag tror nog det mesta av Uppland varit snöbelagt. Det har sin charm det här vädret också men jäklar vad halt det blir!

   Gillad av 1 person

 1. Samma väder här men jag hittade snödroppar i en grannes rabatt. Det du! Hoppet om bättre tider började genast komma tillbaka 😀 Härligt att du hade sällskap på din långa promenad. Fina bilder blev det också. Trots gråvädret!

  Gillad av 1 person

 2. Snö och halka är borta här, helt och hållet. De senaste dygnen flera plusgrader! Mörkare, men ändå ganska skönt att slippa dobbar på skorna, kan gå utan att fundera så mycket på var man sätter fötterna!

  Gillad av 1 person

  • Ja det var skönt trots både is och lera. Jo jag vet att hasseln blommar tidigt och om jag förstår det rätt så har de där hängena varit på gång sedan i somras. Men de inger hopp om vår hur som 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Jag väntar på nästa omgång vacker vinter och försöker låta bli att titta ut så mycket nu 😉 Isiga vägar är inte kul men jag skulle nog hellre sätta på broddarna än att gå i gegga och lera. Särskilt med en vovve som sällskap. Det blir snart en lerhund av både lånehundar och andra sorters hundar då 😉 Men det är ju faktiskt skönt att komma ut oavsett väder. Talesättet stämmer och klär man sig rätt så går det bra 😀

  Gillad av 1 person

 4. jisses ja, ibland gick jag också på leriga åkrar, det är ju rätt jobbigt. och så tror man att kängorna ska bli kvar i åkern. snön här har också försvunnit, men det kommer mer… endera dagen.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s