I-landsproblem

En smärre katastrof, eller något som i vart fall upplevdes som en smärre katastrof, inträffade här i huset i morse. Kaffebryggaren sa upp allt samarbete med oss. Nu var hen förvisso så generös att den ”spottade ur sig” varsin kopp kaffe åt oss innan den sa adjö för gott, vi får vara tacksamma för det. Men vi fick helt enkelt börja planera för en liten inköpsrunda under dagen. Nu hade vi inte mer bråttom än att jag hann ut i skogen en sväng. Det var ju underbart väder och det ville jag inte missa för allt i världen.

Lingonris

Frostigt lingonris i skogen – fler foton från dagen hittar du här.

Som ni vet använder jag mina skogspromenader till att rensa huvudet och fundera lite. Idag gick tankarna, inte helt oväntat, till kaffebryggaren. Nog är vi bra bortskämda som ser en trasig kaffebryggare som en smärre katastrof (lite överdrivet förvisso men vi ser det i alla fall som ett ganska stort problem)? Helt klart ett i-landsproblem. Ingen katastrof eller inte ens ett litet problem egentligen. Men ändå… Ja, jag får nog konstatera att mänskligheten är ett märkligt släkte och att jag inte skiljer mig från mängden.

Nåväl, en ny kaffebryggare blev det efter några turer runt i affärerna. Jag hade nog kunnat köpa nästan vilket billigt skräp som helst men sambon – han har krav han. Det ska vara löstagbar vattenbehållare, möjlighet att ställa styrkan på kaffet, gärna en timer – ja, listan kan göras lång. Som jag ser det så är det bara mer saker som kan gå sönder. Nu kom vi hem med något som mer liknar en rymdraket och som jag sannolikt aldrig lär mig hur den fungerar. Sambons val – inte mitt! Men, jag får nog kaffe i alla fall. Det räcker för min del 😉

Kaffebryggare

Kaffebryggare med alldeles för många inställningar – för mig 😉

24 reaktioner på ”I-landsproblem

  • Japp – kaffe blir det! Men det hade det nog blivit i en billigare variant också 😉
   Å andra sidan kan sambon får bestämma lite ibland han också, allt kan ju inte alltid bli på mitt sätt!

   Gillad av 1 person

 1. Jag skulle tycka att det vore kul att testa alla knappar men sedan skulle jag tröttna och låta en inställning stå kvar, bara för att det är enklast. Jag vill nog egentligen ha så få val som möjligt. Men det var en väldigt fin kaffebryggare som säkert pryder sin plats i köket 😀 Hoppas kaffet blev gott 🙂

  Gillad av 1 person

  • Kaffet är helt okej. Jag är nog i stor utsträckning inne på din linje, men min sambo gillar teknikprylar. Ibland får han också vara med och bestämma (fast helst ser jag att det är jag som bestämmer men det sägs ju att en ska dela lika så jag ger mig ibland – ha ha).

   Gillad av 1 person

 2. Det var inte snällt av kaffebryggaren sa upp bekantskapen med er sådär bara.
  Vet du att jag köpte en kaffemaskin för några år sen. Fyller bara på vatten i en behållare, hela kaffebönor i sitt fack. Köper faktiskt bara italienska kvalitetsbönor. Dyrt förstås. Men jäklar så gott kaffe det blir. När vi blir många kaffedrickare tycker jag att kaffemaskinen tar för lång tid på sig, så då tar jag fram en perkulator.

  Gillad av 1 person

  • Nej det var lite oförskämt 😉 Men med ålderns rätt kanske, den hade varit med i många år.
   Vi har funderat på kaffemaskiner vi också, men jag vill ha något enkelt. Här fick vi nog lite vår vilja igenom båda två – sambon kikade på en expressomaskin för över 23 000 kronor, jag är glad jag pratade honom ur det valet 😉

   Gillad av 1 person

 3. men så är det. vi drabbas av katastrofer ibland. känner igen mig där, för vår kaffebryggare la av i somras. med garanti kvar. så reparation krävdes. men det funkade inte, så efter många veckor fick vi pengarna tillbaka och köpte en annan apparat. det var rätt jobbigt att brygga kaffe manuellt under dessa veckor. jag led nog lite.

  Gillad av 1 person

  • Ha ha… ja nog kan det vara ett visst mått av lidande när en inte får kaffe i vanlig ordning.
   Jag blir dock lite fascinerad över mig själv – lite bortskämd känner jag mig när jag gnäller över sådant 🙂

   Gilla

 4. Har fortfarande en bekant som vägrar använda kaffebryggaren. Där kokas kaffet som man gjorde före kaffebryggarens tid.
  Ärligt talat finns knappt något ”enkelt” att köpa. Allt ser ut och fungerar som en dator. In i menyn, välj ett av dem 30 alternativen 😉 och tryck på ”kör” Ha…ha..ha..

  Gillad av 1 person

 5. Men kaffe på morgonen är viktigt, fast finesser avstår vi gärna från. Som du sade så är det bara fler saker som kan gå sönder. Egentligen är det ju i bönorna smaken sitter och mängden avgör ju styrkan. Lycka till med rymdskeppet.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s