Fullsatt i skogen

Att hålla sig på vägen är ibland en absolut nödvändighet. Idag var det nödvändigt. Jag gav ganska omgående upp alla tankar på att avvika från den utstakade vägen. Varför? Jo, när det står bilar inkörda på varenda liten skogsväg så som på fotot här nedanför så betyder det bara en sak – det är jägare i skogen (alternativt är svampsäsong och DET är ju knappast troligt vid den här tiden på året).

Jägare i skogen

Jägarparkering!

Är det något jag aktar mig noga för så är det att vistas i skogarna när jakt pågår, varseljackan till trots. Och nog finns det skäl att resonera så. Det är bara några veckor sedan som en kille här i trakterna blev illa vådaskjuten just vid jakt. Någon trodde tydligen att han var ett vildsvin… Han klarade sig men en lång, lång konvalescens väntar honom. Nu aktade jag mig noga redan innan den händelsen men den har inte direkt gjort mig mer oförsiktig om jag säger så.

En rejäl promenad blev det i alla fall trots att jag fick hålla mig på trafikerade vägar för säkerhets skull. Nu ska ni ta begreppet ”trafikerade vägar” med en nypa salt. På småvägarna här är trafiken mycket måttlig, med alla mått mätt, så någon större risk att hamna i vägen för en bil löpte jag inte.

Gråväder

Gråväder men hyfsad utsikt ändå

Gårdagens barmark och strålande sol är som ni ser på fotona ett minne blott. Under natten som gick drog ett snöväder in igen och tillsammans med några plusgrader så är det trista gråvädret tillbaka. Vi är helt enkelt tillbaka på ruta ett med snöslask och halka – med andra ord det jag ogillar allra mest med vintern!

Men, bortsett från jägare i skogen och uselt väder så har det varit en riktigt bra dag. Lugn och skön med lagom mycket umgänge. Precis som en söndag ska vara med andra ord!

11 reaktioner på ”Fullsatt i skogen

  • Och varandra alldeles uppenbarligen 🙂 Synd om han som kom i vägen bara, han är rejält skadad. Och jo då, även här har det skjutits på traktorer och annat men det är ganska många år sedan jag hörde någon sådan historia. Trodde ju det ”bättrat på sig” men uppenbarligen hade jag fel!

   Gillad av 1 person

   • Vet inte hur relevant det är nu, men det var länge sen jag hörde att traktorer blir beskjutna. Att jägarnas egna hundar faller offer är inte alltför ovanligt. Och som du berättar att de skjuter varandra också.

    Gillad av 1 person

  • Ja, kanske det är det som är bekymret med klimatförändringarna – att vädret blir ostadigare. Resultatet av allt hoppande så här års är ju att det blir isgata överallt – trist!

   Gillad av 1 person

 1. Jag undviker också skogar där jägare har tagit över. Som tur är har jag aldrig sett några jägare i ”min” skog så här kan jag traska på obehindrat alla årstider 😀 Men det är ruggigt att de är så skjutglada. I alla fall några av dem. Jag ska väl inte generalisera 😉
  Jag håller med om att just de här förhållandena inte är det fina med vintern. Jag håller tummarna för en vecka till med fin vinter (snö, kallt och sol) och sedan kan våren få komma 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s