En måndag som alla andra

Jaha ja, en måndag som alla andra har flutit förbi. En sanning med modifikation för egentligen är väl inte en enda dag riktigt lik den andra. Just denna dag hade chefen kallat oss på jullunch. Jo, ni läste rätt. Jullunch stod det i kalendern. Ett intressant drag så här i slutet på januari kan en tycka.

Men det är ändå inte fullt så långsökt som det kan låta. Vi fick nämligen ställa in vår jullunch innan jul av olika skäl (sjukdom, saker som hände på jobbet osv.). Men skam den som ger sig – och att ge sig ligger inte riktigt för min chef – och jullunchen blev av till slut. Gott var det och julmaten lyste med sin frånvaro (tack och lov för det kan jag nog tycka). Nu är den avklarad och någon ytterligare jullunch lär inte bli av förrän bortåt december.

Annars har det faktiskt varit en ganska ordinär om än lugn måndag. Snövädret hänger kvar och just nu vräker snön ner utanför fönstren. Förvisso trist men faktum är att jag föredrar snön framför regngrått väder. Några mängder snö vill jag ändå inte ha så om nu vädrets makter har lust att lyssna lite på mig så säger jag nu; Tack det räcker så. Men det är väl som vanligt när det gäller vädret, en får ta vad en får och gilla läget!

Snötyngd en.JPG

Snötyngd enbuske fotad vid söndagens promenad (vid vägkanten då, skogen var ju full med jägare).

10 reaktioner på ”En måndag som alla andra

 1. Jag blev så glad när snön började lägga sig och termometern visade nästan noll grader. Kanske en chans att få lite vinter igen. Men om det bara blir slask eller is så är det inget kul.
  Jag tycker att din chef gör helt rätt som bjuder på jullunch nu när det inte blev av innan jul. Säkert ännu godare nu när ni kanske kunde välja själva vad ni ville ha och troligtvis hade ni minst lika trevligt som det skulle ha varit då. Januari är ju en lite tråkig månad så det kanske vore en bra tradition att starta 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Alltså jag gillar det här med jullunch den 29. januari. Det är inte många som upplever det. 😀 Här kommer och går regn och snö i skytteltrafik med ungefär 4 timmars mellanrum. Så kul som helst när man har vinterfodrade gummistövlar. Fin bild på snötyngd enbuske.

  Gillad av 1 person

  • Ha ha… ja det var lite annorlunda. Men riktigt gott särskilt som det inte alls var julmat som serverades.
   Vädret är inte så kul just nu, ett jäkla hattande bara. Men såg när jag kikade tillbaka till förra året i bloggen att det var likadant då – men det hade jag glömt 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Hade det varit på mitt gamla jobb (kommunanställd), så garanterar jag att de hade bara tagit den uteblivna lunchen som ett plus i kassan – aldrig att vi skulle blivit bjudna så här i efterskott 🙂
  Snön känns onödig om du frågar mig – vackert visst, men annars känns det som att det bara är till besvär.

  Gillad av 1 person

  • De flesta hade fått sitt julbord, det var bara vi kvar (vi är bara fyra personer i min lilla grupp) och jo – vi ÄR en kommunal verksamhet 🙂
   Plus i kassan har vi aldrig ändå så det kvittar kanske 🙂
   Jag uppskattar lite snö framför regn och gråväder, observera att jag skrev lite 🙂 Det här hoppande mellan regn och snö, minus och plus skapar ju bara isgator och allmänt trist och grått väder. Det är den enda anledningen till att jag gillar snön tror ja (nej, just det, det blir ljusare också).

   Gillad av 1 person

 4. snö fram och tillbaka här också. det är ju lite roligare med snö på marken, bara vägarna är ok.

  jag har aldrig haft ett jobb där jag bjudits på julbord, varken i förskott, i tid eller senare. så olika kan det vara.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s