Check på den!

Operationen avklarad

Så där, sambons operation avklarad. Check på den. Än så länge har jag inte fått mycket klarhet i vad som gjorts, han är inte riktigt på banan om jag säger så. Morfinångorna har inte riktigt lämnat hjärnan än. Men, så mycket har jag förstått att de åtgärdade något i axeln som nu behöver tid att läka. Återbesök för detta först i maj.

Sen återstår att se vad provsvaren visar. Det får vi nog veta i sinom tid skulle jag tro. Själv har jag umgåtts med sonen under dagen. Märkligt nog umgås vi nästan mindre nu än när han bodde på Gotland. Sen kan det diskuteras vad som är att umgås – det är tentainlämning i morgon så han var inte så väldigt kommunikativ idag 😉

Kaffe i rimlig tid

Lite nytta gjorde jag trots allt. Jag ledsnade på att vänta på kaffet hemma hos sonen, maken till slö kaffebryggare har jag då knappt stött på. Så jag gav mig iväg ut en sväng för att investera i något som i vart fall brygger kaffet på rimlig tid. Nu blev det dock inte en sådan modell som på bilden (det är våran nya som vi fick kasta oss iväg för att köpa när den gamla lämnade in) utan en billigare variant. Men den var snabb och kaffet blev gott – vad mer kan en begära?

Kaffebryggare

Sonen fick en billigare modell än denna men den gjorde i alla fall det den skulle vilket får vara gott nog.

15 reaktioner på ”Check på den!

 1. Tre månader för återbesök låter väldigt avlägset,det måste säkerligen läka ordentligt först. Men just axlar är något man belastar hela tiden, vad man än tar med händerna så används axlarna, även när man cyklar, kör bil, ja i princip allt. Då ska han väl kanske också försöka att inte röra den för mycket tills den läkt?
  Kommer ihåg när min kaffebryggare gick sönder för många år sedan. tror att jag var utan kaffebryggare en vecka, glömde jämnt att köpa en ny, så den veckan fick jag värma vatten i vattenkokaren, Hur roligt är det tidigt på morgonen, stå där och passa och hälla vatten på bönorna. Världens I-lands problem! 😂😂😂

  Gillad av 1 person

  • Ha ha… precis vad jag tänkte när vår bryggare gick sönder – i-landsproblem 😉
   Ja det är något som ska läka, kanske möjligen en nerv som de gjorde något med. Vet inte varför det tar sån tid men kanske du är inne på något när du tänker på att axeln ofta är i rörelse.

   Gilla

 2. Skönt att han har det avklarat, aldrig roligt att gå och vänta. Han vet förmodligen vad som gjorts, du får ge dig till tåls tills han klarnar. Jag gjorde en axelop för drygt tre år sedan, men diagnosen var fel så axeln är bättre men inte bra. Det som försvann var de ruskiga smärtor jag hade i bakhuvudet bland annat p.g.a. nyckelbensartros, de kapade den också. Men sjukgympan börjar man med kort efter op, det beror förstås på vad man opererat.

  Gillad av 1 person

  • Ja det är skönt och jo då, han har nog lite mer koll när han ”nyktrar till”.
   Tror inte det är någon sjukgymnastik inblandad här för det är inte leden som krånglar utan något annat. Tio olika prover togs i axeln för att se om det finns bakterier och de har ”dränkt in” hela leden med antibiotika. Förhoppningsvis hittar de något och kan sätta in rätt behandling.

   Gilla

 3. Skönt att han har det bakom sig. Det är aldrig roligt att lägga sig under kniven. Jag håller tummarna att operationen gjorde nytta. Önskar honom en snabb läkning. Tycker också att 3 månader låter väldigt långt borta.
  Grattis till en kaffebryggare (igen) ha….ha… Det finns saker som bara ska! funka.

  Gillad av 1 person

  • Ja det är skönt för honom. Nu hoppas jag att de hittar rätt. Tror de gjort något ingrepp som berör en nerv vilket väl är det som ska ”läka” innan det kontrolleras. Tio prover togs också innan de slutade med att dränka in leden i antibiotika. Visar proverna på bakterier blir det sannolikt en långvarig antibiotikakur om jag förstått det rätt.

   Gillad av 1 person

 4. Skönt att det är gjort … nu håller vi tummarna att det läker som det ska och att de inte hittar några elaka bakterier!
  Du har fått in rutin på det där med köp av kaffebryggare 🙂 Min billiga bryggare fungerar perfekt – både snabbt och prima kaffe … och som sagt – vad kan man mer begära … 🙂

  Gillad av 1 person

  • Ja det är skönt. Men vi hoppas att de hittar elaka bakterier – det skulle ju göra det hela behandlingsbart. Känns bättre än att inte veta vad det är.
   Ja jag har ångan uppe när det gäller kaffebryggare! Men nu har både vi och sonen ny så nu får den vanan nog ligga i träda ett tag 🙂

   Gillad av 1 person

 5. Kaffe måste man ha. Jag har en vanlig tratt hemma så att jag kan få morgonkaffe även den dag kaffebryggaren lägger av. Den köpte jag efter att jag stod där en morgon och hade svårt att få kaffe… 🙂 Ilandsproblem, javisst, men nog så irriterande!

  Gillad av 1 person

 6. Skönt att det är gjort och förhoppningsvis blir det ett bra resultat. Men nu har ni ännu en lång väntan framför er utan att säkert veta hur det blir. Måste vara väldigt jobbigt. Jag har också ett återbesök på Sahlgrenska efter tre månader så det kanske är en vanlig tid för det. Men jag känner att de har god koll på mig här under tiden och det är en stor skillnad. Hälsa till sambon och önska lycka till med tillfrisknandet.
  Hahaha, hur kan någon stå ut med att ha en så långsam kaffebryggare. Då går det ju fortare att koka vatten och hälla över något provisoriskt filter. Sonen blev säkert väldigt glad över både ny bryggare och mammabesök 😀

  Gillad av 1 person

  • Ja vi hoppas på något bra. Förhoppningsvis hittar de några bakterier i proverna, då händer det ju något betydligt fortare!
   Ja du, det undrar jag också. Men ibland är han tålmodig 🙂 Nu slipper han vänta så länge på kaffet i alla fall!

   Gillad av 1 person

 7. hoppas, hoppas verkligen att det råder ut sig med axeln nu när han genomgått en operation. håller tummarna för snabb och komplikationsfri återhämtning.
  kaffe måste man ha. med en ordentligt apparat. men han dricker kaffe iallafall, tycker att det är så många unga som inte dricker kaffe nuförtin, inte te heller. märker det på städpersonalen som städar hos mig.

  Gillad av 1 person

  • Ja nu håller vi tummarna och så här långt ser det bra ut! Han har mindre ont än innan (märkligt nog när han är nyopererad).
   Sonen började dricka kaffe för att hålla sig vaken på föreläsningarna 🙂 Livet som student – haha!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s