Periodare

Att vara en periodare låtar kanske inte så positivt och faktum är att det inte är det heller. Nu relaterar säkert många till alkoholkonsumtion men det är inte den jag avser här, på den fronten är jag mycket måttlig oavsett period. I stället är jag periodare på huvudvärksfronten. Som jag skrev igår så är det en galet intensiv period på jobbet och sådana perioder hänger ofta samman med huvudvärksperioderna. Det är en himla tur att jag vet att det ger med sig efter ett tag annars skulle det nog kännas lite tungt.

Det är tur det finns enkla utvägar att ta till när huvudvärken är som värst, även om de kanske inte är de mest hälsosamma!

Ipren

Räddaren i nöden!

Men nu ska jag ta mitt tjuriga huvud och krypa till sängs. En god natts sömn kanske kan råda bot på den värsta värken. Som min son tröstande sa en gång när vi var på en bedrövlig semesterresa – ”i morgon är det en ny underbar dag” 🙂 (vilket kanske inte var vad jag ville höra just då även om tanken var god).

18 reaktioner på ”Periodare

 1. Är själv en Iprenslukare och välsignar den medicinen.Det gäller att komma ihåg att ta den och inte försöka vara tuff och tro att värken försvinner av sig själv. Hoppas det känns bättre i morgon och att du får en god natts sömn.

  Gillad av 1 person

  • Tackar! Jag hoppas på bättre tider. Nej det är inte mycket bevänt med att bara gå och hoppas på att det ska ge med sig av sig själv, visst gör det det men det dröjer ofta för länge 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Huvudvärk är nog den jobbigaste. Jag har diskbråck och äter Citodon varje dag. Mitt diskbråck vill på något märkligt sätt inte bli bättre, på vänster sida. På höger sid brast mina ligament runt ett par diskar, när jag var ung och dum och skulle lyfta en 300 kilos balk, numera är man bara dum.😂

  Gillad av 1 person

  • Nog finns det värre men det stör en hel del och trött blir jag. Jag har väl vad som kallas spänningshuvudvärk och borde väl kanske ta tag i det.
   Ja ung är jag ju inte längre så… 🙂

   Gillad av 1 person

 3. bättre periodare än ständig pillerätande. men det är trist att behöva ta mycket mediciner, det är ju trots allt en massa kemikalier som påverkar kroppen.
  doen har rätt inställning…. imorgon är en ny dag och det kan vara en bättre dag!

  Gillad av 1 person

  • Ha ha… just då tyckte jag inte det. Vi bodde på ett mögligt hotellrum och jag blev sjuk. Såg inte så många underbara dagar framför mig. Men, vi fick så småningom byta rum och allt blev det lite bättre!

   Gilla

 4. Så länge du bara brukar den och inte missbrukar den så är det nog bra. Du behöver den och då ska du ta den. Men glöm inte att huvudvärk kan vara tecken som säger att nu är det dags att tänka till. Men du vet ju redan det. Jag känner flera som varit utbrända och de ser just huvudvärk som ett första tecken på att försiktighet måste gälla ett tag. Men du är klok och erfaren och har redan funderat på det, det vet jag.
  Ta hand om dig.

  Gillad av 1 person

  • Tack, du tänker alltid lite längre du 🙂 Jo jag vet att jag befinner mig i riskzonen. Samtidigt är huvudvärk något jag dragits med i många år, ända sedan tonåren faktiskt. Spänningshuvudvärk och migrän i omväxlande omfattning. Så länge jag slipper migränen (den kommer som tur är ganska sällan för att inte säga väldigt sällan) så är jag ändå hyfsat nöjd.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s