Säsongsbetonad reslust

Vad gjorde jag just denna dag för ett år sedan då? Jo, jag satt och planerade en semesterresa till Öland minsann. Ironiskt nog hade vi bara varit hemma ett par veckor efter den Mexikoresa vi gav oss iväg på i slutet på januari men reslusten var uppenbarligen inte botad. Under veckan som gått har många resebyråers hemsidor besökts här hemma på kvällarna. Längtan efter sol, värme och nya upplevelser är stor. Det är alldeles tydligt att jag lider av något som skulle kunna kallas för säsongsbetonad reslust 😉

Det handlar nog om att jag vid den här tiden på året blivit rejält trött på vintern. Jag pallrar mig igenom mörkret under senhösten och tidiga vintern utan något större flyktbehov. Men så här års, när solen börjar titta fram igen, då kryper reslusten fram.

Nu får jag nog hålla mig på hemmaplan i år, av flera anledningar. Sambons krämpor är en anledning men jag börjar också bli lite sugen på en lång, sammanhängande sommarsemester också. En sån var det rysligt länge sedan jag hade. Med handen på hjärtat har jag nog aldrig tagit ut mer än fyra veckor i följd. Det kanske är dags att bryta det mönstret?

Mandelblom

Härligt sommarfoto från just den Ölandsresa som planerades för precis ett år sedan!

20 reaktioner på ”Säsongsbetonad reslust

 1. En lång sommarsemester på hemmaplan är härlig, men tyvärr lite osäker ur vädersynpunkt. Har man otur kan det bli en regnig semester, vilket inte alla uppskattar. Själv är jag ju lite knäpp och gillar regniga somrar – bara solen lyser ibland 🙂

  Gillad av 1 person

 2. en lång sammanhängande ledighet behövs, allra helst efter en kylig vinter. vackra sommarbilder, förresten.
  här ser jag verkligen framemot sommaren, då maken också ska gå i helpension! kanske det kan räknas som lång sammanhängande ledighet.

  Gillad av 1 person

 3. Här är det verkligen kontrast mellan fotona. Härligt. Jag mår inte bra av det ständiga mörkret. Tänker då på höst/vinter då det är mörkt då man sticker till jobbet, mörkt då man kommer hem. Ingen solsken dagtid heller som man skulle kunna se på genom fönstren på jobbet. Men så kommer såna här fina vinterdagar som det varit här idag. Vackert vit snö, knarr under skosulorna, kallt, och en vackert krispig vy av solsken. Då spritter det i kroppen av lycka. Sådana dagar skulle jag aldrig komma på tanken att längta bort.
  Men november tycker jag är en helt onödig månad. Mörk, trist.
  Kramis

  Gillad av 1 person

 4. Resor berikar, även en vinterälskare kan längta bort och iväg, mest för att uppleva och se något nytt. Jag tycker att det låter som en bra idé med en längre semester på sommaren. Fina vår-/sommarbilder!

  Gillad av 1 person

 5. När jag arbetade hade jag aldrig mer än tre veckors semester i följd. Jobbet var tyvärr sådant att det inte gick att vara borta längre. Nu har vi haft fyra veckor två år i rad och det har varit en lyx. Men nu är vi tidsmiljonärer och jag känner mig som en vinnare. Nytt kapitel i livsboken ska skrivas detta år.

  Gillad av 1 person

 6. Vilka superhärliga vårbilder! Jag förstår din längtan och många sitter nog som du och drömmer framför resesajter nu. Men verkligheten styr och det är bara att anpassa sig. Det blir vår tur så småningom också 😀 Hoppas sambon återhämtar sig även om det går långsamt.

  Gillad av 1 person

  • Tack! Från Öland förra våren.
   Sambon återhämtar sig bra, bättre än förväntat faktiskt. Väntar fortfarande på svar dock. Ska tillbaka i mars (han var nog lite luddig i huvudet när han kom hem) och inte maj 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s