Tröttsamt

Det är tröttsamt att jobba för mycket det är då ett som är säkert. Helgerna passerar som i dvala och behovet av vila, lugn och ro är stort. Trött eller inte så tog jag mig ut på en frostig förmiddagspromenad i dag i alla fall.

Vinter

Här är det konstant vintervitt och tack vare lite hoppande temperaturer så har rimfrosten kommit på besök igen. Fler frostfoton hittar du i Bilderbloggen, det blev en hel del av den varan i förmiddags. Om jag nu ska se något positivt med vintern så är det just frosten, frostfoton är aldrig fel 😉

Och vintern verkar inte vilja ge upp ännu. Tolkar jag Storms spåmän (och spåkvinnor för all del) rätt så har vi en rejält vintrig vecka framför oss också. Det förutspås både isdygn, snökanoner och kyleffekter. Inget jag ser fram emot men å andra sidan inget jag kan göra något åt. Det är bara att hålla i hatten och försöka rida ut stormen (eller vintern) med flaggan i topp.

Nypon i plural

Annars har en lugn lördag flutit förbi. Hämtade hit bushunden då syster yster är ute på egna äventyr så lite sällskap i slöandet har jag allt haft. Det är nästan märkligt hur väl hon finner sig i att vara här med tanke på hur lättstressad hon är i övrigt. Men så klart skönt att det finns möjlighet till lite avlastning för syster ysters del. Själv fick jag i alla fall lite extra motion, något jag förmodligen behöver efter alla långa timmar vid skrivbordet på jobbet!

I väntan på våren så har jag roat mig med att ändra lite här på bloggen där bland annat en ny headerbild dykt upp. Fotot är från en utflykt till Falshålets naturreservat där Guckuskon stod i full blom. Det var första gången jag såg den skönheten blomma i full frihet – men jag hoppas verkligen inte det blev den sista! Dit ska jag nog försöka ta mig i år igen om tillfälle ges.

Guckusko17

Guckusko

12 reaktioner på ”Tröttsamt

 1. Frost även här, och jag gillar bilderna som ju är helt olika i sitt uttryck. Frostbilderna så härliga, närbilden så där så att själen gläds. Och så sommarbilden på den vackra guckuskon, jag har nog heller aldrig sett den i naturen, vilken lycka för dig. Så vackert!

  Gillad av 1 person

 2. Det är ju tur att man kan bläddra i sina arkiv och blanda upp vinterbilderna med lite vackra blommor. Frost är otroligt vackert men det är trevligt med lite färg också. Guckusko är något som inte alla får se i verkligheten. Jag har sett några stycken men det är inte vanligt 🙂

  Gillad av 1 person

  • Visst är det!
   Guckuskon är tydligen väldigt sällsynt så vi har väl tur att vi har ett bestånd här i närheten. Jättemånga blommor på en liten pyttig yta, så vackert och så annorlunda.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s