Dit skoterspåren leder mig…

Skoterspår

Skoterspår över ängarna

Här är det lite för mycket snö för att det ska vara behagligt att avvika från allfarvägarna som plogas och röjs. Då är det tur att det finns skoteråkare som trycker till snön en aning, lite minusgrader på det så har jag en fin skare att vandra på över ängarna. Utan spåren och skaren hade jag inte orkat pulsa iväg någon längre sträcka får jag nog erkänna.

Idag ledde skoterspåren mig iväg på en tur över ängarna och vid ängarna finns som väntat en och annan ängslada. Nyfiken som jag är så måste sådana givetvis undersökas!

Lada

En gammal ängslada

Den här ladan är fylld med halm och som ni kan se på fotona här nedanför så är det någon, eller några, som utnyttjar det till fullo för att skapa sig en varm och mysig vinterboning!

Efter det här besöket är jag i alla fall övertygad om två saker. Det ena är att ladan är äldre än från 1969 och det andra är att de som bor här inte är särskilt benägna att ägna sig åt klotter. Då kvarstår frågan vad som hände här just 1969 för det bör väl ha varit något särskilt som uppmärksammats?

1969

1969 – något att ha i minnet tydligen!

Jag gick ut på förmiddagen i strålande sol, en sol som senare gömde sig bland molnen som synes på fotona. Men saker och ting (särskilt vädret) kan ändras fort – nu blåser det rejält och snön vräker ner. Att tillbringa eftermiddagen inomhus känns med andra ord inte som någon uppoffring alls!

12 reaktioner på ”Dit skoterspåren leder mig…

 1. Vilken härlig gammal lada!😊 Så den används fortfarande till att lagra hö i? Den verkar inte vara vattentät. Nu blir jag sugen att ge mig ut på jakt efter övergivna lador, hus och gårdar, men det är för kallt för att leta efter dem!😁

  Gillad av 1 person

  • Tack!
   Den har nog använts och inte tömts skulle jag tro. Halm håller sig länge om den får ligga hyfsat skyddat.
   Ja det är lite väl kallt men på förmiddagen var det ändå okej – nu vräker snön ner, inte kul alls.

   Gillad av 1 person

 2. jag hinner inte med alla dina inlägg. guckuskon i förra inlägget: förstår att den imponerade, det gjorde den på mig. såg dom på Öland och jag hade svårt att tro att dom var riktiga! dom växte väldigt lokalt, så nån kunde ju ha varit där och petat ner plastblommor, hahaha…. otroligt läckra var dom iallafall.
  ladan var ju spännande trots att det inte fanns gamla grejer. och årtalet blir man nyfiken på! du har verkligen mycket spännande upplevelser i din trakt. lyckans ost!

  Gillad av 1 person

 3. Så spännande att upptäcka närområdet från andra håll än de vanliga. Skoterspår är väldigt bra att följa när de har frusit till lite. Nu fick du göra nya upptäckter och fick nya frågor att fundera på. Kanske finns det någon lokal skrift som kan tala om vad som hände just där det året 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Vilken fin gammal lada! Årtalet blir man lite nyfiken på … tankarna sätts igång – vad gjorde jag 1969? På sommaren jobbade jag jag och min kompis på Celloplast – ett företag i Norrköping som b.a. gjorde plastkassar och sopsäckar …

  Gillad av 1 person

 5. Här var det ju, inlägget med ladan, men med lite andra bilder än på Bilderbloggen! Skoterspår är bra hjälp. En gång hamnade jag i läget att försöka ta mig fram i djup snö, ganska långt och det var inte roligt alls. Hu!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s