Livet överraskar ibland

Svamp på trädLivet överraskar ibland, på gott och ont. Denna dag har kommit med såväl dåliga som goda nyheter.

Kollega i tuff tid

Inledningsvis informerade en kollega om att hennes man diagnostiserats med en allvarlig sjukdom med en synnerligen dyster prognos. Hon vill gärna jobba så mycket hon orkar i denna svåra tid men inser också att hon kanske inte orkar hålla ihop det.

Vi, hennes två närmaste kollegor, gjorde klart att hon självklart gör det om det är vad hon önskar men att hon också ska känna att om hon tappar orken så tar vi över. Vi reder ut vad som behöver redas ut och hon ska inte behöva känna att hon behöver styra upp det på något vis i världen. Lite av min arbetsplats i ett nötskal när jag tänker efter, vi bryr oss och stöttar varandra. Sen kan vi vara lite bitska där emellan och det är okej det med.

En sommar i grävgropen

En nyhet av det lite roligare slaget levererades av sonen som informerade om att han kom in på sommarkursen i ”grävning” i år. Förra året fick han stå tillbaka men i år lyckades han med konststycket att bli antagen. Goda nyheter men nyheter som kräver lite tankeverksamhet. Grävkursen går av stapeln på Gotland mitt under turismens högsäsong – att hitta boenden till skapligt pris under den tiden är sannerligen inte det lättaste. Ett världsligt bekymmer och det löser sig nog med det.

Häst på tre ben

Slutligen fick jag spela rollen av ”räddaren i nöden” på vägen hem från jobbet också. Min resväg går ju över lantliga marker och hästhagar är inte alltför sällsynt förekommande. I en av alla dessa hästhagar hoppade en häst runt på tre ben efter att ha trasslat in ett av bakbenen i maggjorden till sitt täcke. Den vilda jakten på en hästägare inleddes och till slut kunde jag känna mig nöjd med det lilla dagsverket (jag ger mig inte i första taget om ett djur far illa). Jag hoppas hästen visade sig vara oskadd när ägaren väl fick loss täcket och att allt löste sig till det bästa!

Som skrivet, livet överraskar ibland – på gott och ont!

Som vanligt – klicka på bilden för att se den i större format!

Annonser

13 reaktioner på ”Livet överraskar ibland

 1. Jobbigt när sådant händer, har varit med om det ganska många gånger, att kollegor blivit sjuka och tyvärr sedermera gått bort (i detta fall är det ju en anhörig), svårt att hantera, man vet ju att det ligger en svår period framöver, men vill samtidigt låta dom leva så normalt som det går. Detta med hästarna känner jag igen, sonen och jag besöker ofta områden där det finns getter och kor, brukar ta en bild på den skylt som ofta finns med kontaktuppgifter till djurens ägare, vi har vid ett par tillfällen ringt upp ägaren, getter som har rymt eller kor som fastnat i gyttja.

  Gillad av 1 person

  • Ja det är jobbigt, för henne. Vi lider med henne för usch vilket besked.

   I hagarna här finns inga kontaktuppgifter till någon ägare (vad jag sett). Här får en ta fram fantasin och gissa vilken gård de kan tänkas höra till. Nu tog jag veterinärens gård – tänkte att han har koll på ägarna. Och det hade han 🙂

   Gilla

 2. Jobbigt för alla när en kollega drabbas av hur saker och ting vänds upp och ner i vardagen. Det måste ändå vara skönt för henne att ha förstående arbetskamrater som stöttar och hjälper så gott det går.
  Kul att sonen ska till Gotland i sommar, men som sagt – jag förstår det blir svårt med ett boende till vettigt pris. Hoppas det löser sig.
  Jodå … så är det att bo på landet – då och då får man ställa upp med både det ena och andra – från att fånga in rymlingar till att agera barnmorska 🙂
  Fin bild på tickan! Tyvärr kan jag inte ge dig något namn på den, men vacker är den i alla fall!

  Gillad av 1 person

  • Mest för henne, vi klarar oss men jobbigt att se henne må dåligt så klart.

   Ja det var ju det där med boendet. Men han har ju lite mer kontakter där den här gången jämfört med förra så det löser sig förhoppningsvis.

   Ha ha… barnmorska har jag sluppit agera som så här långt 🙂 Tror jag är glad för det!

   Gillad av 1 person

 3. Jag känner verkligen med din kollega och jag förstår att hon vill hålla sig sysselsatt för att kanske distrahera sig lite. Att hon har ert stöd hjälper säkert väldigt mycket. Många vet inte hur de ska bete sig i sådana situationer och kan bli avståndstagande i stället. Men jag tror att med livserfarenhet kommer kunskap om att man ska visa värme och våga prata.
  Grattis till sonen som får göra det han vill 😀 På något sätt löser det sig nog med boendet. Om han och mamma slår sina kloka huvuden ihop så fixar ni det.
  Ååh, stackars häst. Jag lider också med djur när de har det jobbigt. Vilken tur att du såg hur det var och att du är envis nog att få tag på ägaren. Vi får utgå från att det gick bra.

  Gillad av 1 person

  • Ha ha… av ditt svar kan jag utläsa att mitt inlägg var ovanligt spretigt 🙂
   Jo jag tror att det är viktigt att finnas där, en behöver inte göra så stor affär av det. Nu har jag i och för sig alltid varit så och min närmaste kollega (den som inte är den som är i situationen alltså) är ”gammal” sjuksköterska och mycket van vid att hantera liknande situationer. Jag hoppas hon förstår att vi finns där om hon behöver oss.

   Med största sannolikhet löser det sig för honom. Studentkåren ordnar lite boenden och har han tur får han något via dem. Annars får han leta vidare. Men riktigt kul för honom att han får göra det han vill 🙂

   Jag såg hästen i morse i hagen så jag tror det gick fint trots allt. Nu hade den fyra ben att stå på så det ser ut som om utgången blev okej.

   Gilla

 4. Jag var tvungen att lusläsa hela inlägget och mitt svar igen för jag tänkte att jag måste ha missförstått något. Men jag tror inte det och jag tror inte att det var så du menade utan kanske att inlägget handlade om lite olika saker. Om det är spretigt så brukar jag vara superspretig och hoppa mellan olika händelser 😉 Eller missförstod jag nu? 😉 Hur som helst så blev jag berörd av ditt inlägg och kände verkligen med alla inblandade 🙂

  Gillad av 1 person

  • Det var inte ditt svar det var fel på men det avspeglade hur spretig jag varit i inlägget 🙂

   Ja det är svårt att undgå att känna med människor som har det så kämpigt. Jag hoppas de får så bra nyheter de kan nu när utredningen gått vidare. Hur illa det än har så finns det trots allt även ”mindre dåliga” besked att få.

   Gillad av 1 person

 5. det är bra att ni bryr er om er kollega som har och kommer att ha det tufft på alla sätt. många bryr sig inte.
  leta efter djurägare tycks höra till livet på landet. jag har också erfarenheter av det. likaså att fösa in kor i hagar och får också för den delen. det vore ju toppen om det kunde finnas telefonnummer uppsatt vid grindarna till hagarna. men det har jag aldrig sett.

  Gillad av 1 person

  • Ja det är tufft för henne och det lär så förbli under en ganska lång tid.
   Ha ha… livet på landet! Inga telefonnummer på hagarna här heller, det skulle underlätta!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s