Fibergubbar i varenda buske

FibergubbarNu är de igång här igen – fibergubbarna. Nu är det sista sträckorna som ska dras här inne i byn. Det är helt klart årstid för fibergubbar i buskarna 😉

Förhoppningsvis dras allt klart under helgen och det sägs att själva fibern ska kopplas in innan månaden är slut. Inte en dag för tidigt för oj vad detta har dragit ut på tiden.

Jag måste säga att detta arbete är ett under av ineffektivitet. Mycket tid ägnas åt att flytta runt grävmaskinerna mellan byarna och gräva än lite här och än lite där. Inget verkar bli riktigt färdigt som jag ser det. Nu är jag väl kanske inte kvinnan att bedöma effektiviteten på sådant här arbete men ett visst sinne för logistik har jag trots allt. Å andra sidan sitter jag inte i sjön, jag klarar mig gott med det bredband jag har men lite kul skulle det väl vara att få valuta för pengarna jag betalade in för länge sedan.

13 reaktioner på ”Fibergubbar i varenda buske

 1. Man får väl hoppas att de vet vad de gör och att det finns någon slags planering. Men visst kan man fundera över effektiviteten när andra arbetar till synes helt planlöst 😉 Det blir nog bra till sist och huvudsaken är ju att de löser sin uppgift 😀

  Gillad av 1 person

 2. Du ser i alla fall fibergrävarna ganska nära inpå dig nu – det gör inte jag! Men de har satt ut fyra pinnar i alla fall. Grävarna befinner sig visst uppe i Kolmården (stort skogsområde norr om Norrköping) … sedan ska de ut på Vikbolandet (slättbygd öster om Norrköping) – sen kanske det är vår tur … om inget annat kommer emellan vill säga 🙂

  Gillad av 1 person

  • Det är sant!
   Kanske de gör lite hos er som hos oss? Några dagar i Kolmården, några dalar på Vikbolandet, några dagar hos er osv. Inget blir riktigt färdigt och en ohygglig massa tid går åt till att skjutsa runt maskinerna… Så jobbar de här i alla fall!

   Gillad av 1 person

 3. Är beredd atÄr benägen att ha större tillit till din bedömningsförmåga än finerbubbarnas. Ni borde inte behöva betala innan ni fått varan. Det skulle innebära att ju snabbare de är med sitt jobb desto snabbare får de betalt.

  Gillad av 1 person

  • Det är en sån där ”uppbokningspeng” som har betalats. Inte för fibern i sig utan för att de ska dra in den i huset. Och det gör de ju nu även om det dröjt ganska länge. Jag skulle tro att vårt hus står på tur någon av de kommande dagarna.

   Gillad av 1 person

 4. Vi fick fiber här i byn. Vår granne hade parabol och internet via den, men han betalade och fick in fiber med taskig tv-bild och hackigt internet. Det blev parabol igen och när vi nu blev av med kabeltv så har vi satsat på parabol. Det blir ingen fiber här inte.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s