Flytt på gång

Nu har jag bloggat ett tag och en hel del har jag lärt mig. Som att foton tar plats till exempel 🙂 Nu har jag snart nog fyllt fotoarkivet trots att jag faktiskt betalt för lite mer plats (minsta paketet). Som jag förstår är jag knappast ensam om det lilla dilemmat.

Efter att ha grunnat lite på det hela har jag bestämt mig för att börja om på ny kula i stället för att betala mer för att få ytterligare utrymme. Så nu är det flytt på gång. Det blir ingen revolutionerande flytt på något sätt. En liten tvåa till i bloggnamnet bara, sen är nog det mesta sig likt – ja, förutom det lilla faktum då att det är helt tomt där på nya stället. Oinflyttat kan man kanske kalla det!

Så, framöver hittar ni mig här i stället www.utsiktfraninsidan2.wordpress.com

 

21 reaktioner på ”Flytt på gång

  • Det var väl det misstaget jag gjorde fram till ganska nyligen. Gratisvarianten fyllde jag snabbt och nu börjar det närma sig här också – liksom datumet för betalningen. Så då blir valet att börja på ny kula, lite kul det med faktiskt 🙂

   Gilla

 1. Jag har min blogg på Miss Hosting och har 250 GB utrymme, men det är inte bara fotona som tar utrymme, det är en massa filer som tar plats på andra utrymmen på servern som de inte talar om förrän det börjar bli fullt. Jag brukar krympa mina bilder så mycket det går. Först och främst har jag bara 50% av kvalitén av rekommenderad 70-80%, men läste på Moderskeppet att ögat ser ingen skillnad, och det gör det inte. Jag fotar mycket i HDR, de filerna brukar bli stora, uppåt 6-700 kb även på 50% kvalité. Men då brukar jag testa att exportera dem i mindre format, kanske 2-300 kb och kolla hur de blir. Jag använder Lightroom för att redigera mina foton i.

  Gillad av 1 person

  • Aha, du använder inte wordpress på samma sätt som jag gör med andra ord. Det kanske är klokt i förlängningen att göra på ditt sätt – men det får bli nästa gång!

   Gilla

  • Så där, hittade dig i skräpkommentarerna. Jag skulle givetvis ha krympt fotona jag också men det gjorde jag inte från början. Nu har jag lärt mig 🙂

   Gilla

 2. Jag flyttade hit till WP i februari förra året och har fortfarande ungefär hälften kvar av mitt gratisutrymme … den dagen det börjar närma sig att utrymmet tryter då gör jag nog som du och börjar om på nytt 🙂
  Följer såklart med till din nya! 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Har läst och vet att du har förstått vad du borde gjort och bör göra i framtiden. Jag har som Melker här ovan använt en tredjedel av gratisbloggens utrymme sedan maj 2011.

  Gillad av 1 person

 4. Jag har börjar radera bort bilder som jag tycker är mindre bra. Allt för att få mera plats. Men det är ett tidsödande jobb.
  Först tar jag bort bilden ur arkivet och sen inlägget så det inte gapar tomt. Men det är det ju värt. Kvalitén på bloggen höjs ju.

  /Skvitt

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s